Thumbnail
ΕΛΜΕ Πειραιά
Ο Δήμος Περάματος απέλυσε τις συμβασιούχες καθαρίστριες μετά από 10 και 12 έτη εργασίας! Σε μια λογική ανακύκλωσης της ανεργίας προκήρυξε τις ίδιες θέσεις για να προσλάβει και πάλι συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει την απόφαση του Δήμου και ζητάει την ανάκληση της, Εκφράζει δε την συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών για ανανέωση των συμβάσεων τους

Παρακάτω επισυνάπτουμε το ψήφισμα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τον αγώνα των καθαριστριών.


Ψήφισμα Συμπαράστασης για Απεργία Καθαριστριών 


Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών και χαιρετίζουμε την απεργία τη Δευτέρα 15 Ιούνη που έχει προκηρύξει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων.


Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά-απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων, σήμερα οι καθαρίστριες παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, και ψεύτικων υποσχέσεων από την σημερινή κυβέρνηση. Ακόμα και η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται στον "αέρα" και δεν διασφαλίζεται από κανέναν η δουλειά 8.500 συμβασιούχων καθαριστριών που δουλεύουν στα σχολεία 10 και πλέον χρόνια!

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι:
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά. Καμία απόλυση εργαζομένου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι Σχολικές Επιτροπές.
  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριών για καθαρά σχολεία.
  • Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καλλιτεχνικά σχολεία
«Save Art»: Μαθητές και εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται τη δημόσια καλλιτεχνική εκπαίδευση
Καλλιτεχνική διαμαρτυρία στην Πλατεία Αριστοτέλους για τα χρόνια προβλήματα και τις νέες απειλές που αντιμετωπίζουν τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά...
«Save Art»: Μαθητές και εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται τη δημόσια καλλιτεχνική εκπαίδευση