Thumbnail
ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς Ιθάκης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παράσταση της ΕΛΜΕ – ΚΙ και της Ένωσης Γονέων Κεφαλονιάς, μαζί με εκπροσώπους 15μελών μαθητικών συμβουλίων, έγινε στην Περιφέρεια και υπήρξε συνάντηση με τους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού.

Οι φορείς απαίτησαν:

  1. Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους μαζικούς διορισμούς, αφού διαφαίνεται ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα για τη νέα σχολική χρονιά.
  2. Σύγχρονες ασφαλείς δημόσιες σχολικές υποδομές με πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα στη β΄βάθμια και προτεραιότητα εκείνο του Ληξουρίου. Καμία ανοχή στη λεγόμενη «ομαλοποίηση» της κατάστασης των σεισμοπλήκτων και καμία αποδοχή της πολιτικής για επιστροφή στα παλιά κτίρια με μικροεπισκευές και χωρίς ανταπόκριση στους σύγχρονους αντισεισμικούς κανόνες. Ακόμη και αναγκαίες παρεμβάσεις (σκάλες διαφυγής, προαύλια κλπ) δεν έχουν γίνει ή δρομολογηθεί σε πολλές περιπτώσεις. Να σταματήσει ο εμπαιγμός και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν για το συγκρότημα στο Φαραώ. Να ενημερώσει υπεύθυνα η Περιφερειακή Αρχή για το ζήτημα.
  3. Εδώ και τώρα να ξεκινήσουν οι ουσιαστικοί αντισεισμικοί έλεγχοι και να υλοποιηθεί η σχετική δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής.
  4. Κανένα παιδί χωρίς μεταφορά – άμεση κατάργηση της ΚΥΑ που υλοποιεί η Περιφέρεια.
  5. Επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές για να λειτουργήσουν τα σχολεία καλύπτοντας το 100% των αναγκών τους. Άρση της δέσμευσης των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ. Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ) έχει προχωρήσει στην παράδοση των ταμειακών διαθέσιμων.

Τέλος, εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών για μόνιμη σταθερή εργασία και η σημασία που έχει αυτό για τη σχολική υγεία. Οι μαζικοί φορείς τόνισαν ότι είτε με το μνημόνιο των δανειστών είτε της κυβέρνησης το δικαίωμα σε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία θα υποστεί χτύπημα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Νομού τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση (ΝΔ) επικαλέστηκαν αναρμοδιότητα στα ζητήματα αυτά και δήλωσαν αδυναμία για πρακτική συνεισφορά στη λύση τους.

ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων τόνισαν πως θα δυναμώσουν τον αγώνα και ότι τα σενάρια εγκλωβισμού και ενσωμάτωσης του λαϊκού κινήματος δεν θα περάσουν.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς (ΝΔ) απουσίαζε μαζί με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο, παρά το γεγονός ότι η παράσταση είχε δημοσιοποιηθεί επανειλημμένα, κάτι που είναι απαράδεκτο.

Αργοστόλι 29/06/2015

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν οι εξετάσεις τελευταία στιγμή στον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 4 ερωτήσεις απαντάτε ανά λεπτό με χρονόμετρο - Αποκτήστε το Τεστ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
Μέχρι τις 19 Ιουνίου οι αιτήσεις για τους 28 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ
Η λειτουργία των σταθμών καλύπτει το διάστημα Σεπτεμβρίου–Ιουλίου, με δημιουργικές δραστηριότητες και πλήρες ημερήσιο πρόγραμμα
Μέχρι τις 19 Ιουνίου οι αιτήσεις για τους 28 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ
τρικαλα
ΤΕΦΑΑ Τρικάλων: Πάνω από 150 νέοι επιστήμονες στην αθλητική ψυχολογία συναντήθηκαν στο συνέδριο ENYSSP
Πάνω από 150 νέοι επιστήμονες στην Αθλητική Ψυχολογία συναντήθηκαν στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων
ΤΕΦΑΑ Τρικάλων: Πάνω από 150 νέοι επιστήμονες στην αθλητική ψυχολογία συναντήθηκαν στο συνέδριο ENYSSP
panelladikes
Πανελλήνιες 2025-ΕΠΑΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις στα σημερινά μαθήματα
Πανελλήνιες 2025: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα
Πανελλήνιες 2025-ΕΠΑΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις στα σημερινά μαθήματα
Σχολή Καλών Τεχνών Τήνου
Σχολή Καλών Τεχνών Μαρμαροτεχνίας Πανόρμου Τήνου: Aνοίγουν οι αιτήσεις - Το πρόγραμμα και τα δικαιολογητικά
Ξεκινούν οι εισαγωγικές εξετάσεις για το νέο σχολικό έτος με αυστηρές προϋποθέσεις και ειδικά καλλιτεχνικά τεστ
Σχολή Καλών Τεχνών Μαρμαροτεχνίας Πανόρμου Τήνου: Aνοίγουν οι αιτήσεις - Το πρόγραμμα και τα δικαιολογητικά