Thumbnail
Θέμης Κοτσιφάκης

Δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ Θ.Κοτσιφάκη

σχετικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

  1. Ο εκάστοτε πρόεδρος της ΟΛΜΕ κάνει κάθε φορά, μετά από συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, μια σύντομη δήλωση, ώστε να ενημερωθεί ο κλάδος για τα αποτελέσματα τέτοιων συναντήσεων. Ιδιαίτερα όταν ερωτάται από δημοσιογράφους, όπως έγινε και σε αυτή την περίπτωση,  δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός. Τουλάχιστον περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί η άποψη που εκφράστηκε από   τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ στο ΔΣ, τη στιγμή μάλιστα που άλλα μέλη του ΔΣ καθώς και παρατάξεις έβγαλαν ανακοινώσεις ή ενημέρωσαν δημοσιογράφους και κανάλια.

  2. Επί της ουσίας τώρα: Είναι σαφές ότι οι απαντήσεις σε τρία από τα πολύ σημαντικά θέματα που απασχόλησαν την ΟΛΜΕ και μας οδήγησαν σε  μεγάλες κινητοποιήσεις τα δύο τελευταία χρόνια  (διαθεσιμότητα – εξεταστικό Λυκείου – αξιολόγηση) ήταν ικανοποιητικές και η επίλυσή τους προφανώς συνιστά θετική εξέλιξη.

  3. Παραμένουν, βεβαίως,  σε εκκρεμότητα άλλα μεγάλα ζητήματα: οι απώλειες που έχουμε υποστεί τα τελευταία πέντε χρόνια  -ιδιαίτερα οι νεότεροι συνάδελφοι- στις αποδοχές μας, το πάγωμα της υπηρεσιακής μας εξέλιξης, οι τραγικά χαμηλές δαπάνες για την παιδεία, το αυξημένο ωράριο, καθώς και άλλα πολλά ζητήματα. Γι’ αυτά τα θέματα το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει να παλεύει, να αγωνίζεται και να διεκδικεί λύσεις, όπως τόνισα και στη δήλωσή  μου μετά τη συνάντηση.

  4. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα κάνει προφανώς στην επόμενη συνεδρίασή του μια συνολική εκτίμηση της  συνάντησης. Και βέβαια ο κλάδος πρέπει να συζητήσει άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση.

  5. Ως πρόεδρος της ΟΛΜΕ δηλώνω ότι εκφράζω και θα συνεχίσω να εκφράζω, σε ό,τι με αφορά, τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ, των Γενικών Συνελεύσεων και του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. Η πορεία του καθενός μας δείχνει πολλά και για το μέλλον.

Αθήνα, 27/2/15

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κκε
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση του κυβερνητικού βουλευτή ότι η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα καταστράφηκε από τα συνδικάτα
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
Τα υψηλά ποσοστά αδιαφορίας και αναποφάσιστων, καθώς και η έντονη διάθεση για ψήφο διαμαρτυρίας, δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα παραμένει ανοικτό σε...
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
τεμπη
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
Τι αποκαλύπτει η τεχνική έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
βιολαντα
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»
Η συλλογικότητα παραδέχεται ότι μέλη της προκάλεσαν ζημιές σε λάθος επιχείρηση στο Μενίδι και δηλώνει ότι θα καλύψει πλήρως το κόστος των φθορών.
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»