Thumbnail
ΠΕΚΑΠ

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επαναφορά της Πληροφορικής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Η Π.Ε.ΚΑ.Π., με την επαναφορά της Πληροφορικής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αισθάνεται ότι ο αγώνας της δικαιώθηκε. Η ψήφιση της τροπολογίας 2030/286 21.11.2014 στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις», από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Βουλευτών, την Πέμπτη 27/11/2014, αποτελεί την κατάληξη μιας επίμονης και συλλογικής πορείας, που ξεκίνησε την επομένη της ψήφισης του Ν. 4186/2013 για το Νέο Λύκειο. Απέναντι σε συντονισμένες συκοφαντικές επιθέσεις, ο κλάδος των Πληροφορικών όλων των βαθμίδων, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα συνέχισε τη δύσκολη προσπάθεια βελτίωσης του νέου εξεταστικού συστήματος, στον τομέα της Πληροφορικής Παιδείας, με μοναδικό γνώμονα το όφελος των μαθητών.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα τροπολογία, η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) γνωμοδοτεί για την αντιστοίχιση των Τμημάτων, σε σχέση με το μάθημα της Πληροφορικής της Γ’ ΓΕΛ που θα εξετάζεται Πανελλαδικά, για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας. Η Π.Ε.ΚΑ.Π., η επιστημονική ένωση των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, προτίθεται να συνεργασθεί με την ΑΔΙΠ, έτσι ώστε να συνδράμει στο έργο της, με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες προτάσεις, που αποσκοπούν σε όφελος της Κοινωνίας και της Εκπαίδευσης.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Από ποια ώρα θα βρέχει σήμερα Τετάρτη στην Αττική

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 7/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυλή σχολείου
Κατάργηση σχολικών επιτροπών: Νέα απειλή για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου
Η συγκέντρωση των αποφάσεων στους δήμους απειλεί την αυτονομία των σχολείων, επιβαρύνει διευθυντές και γονείς και καθυστερεί κρίσιμες παρεμβάσεις.
Κατάργηση σχολικών επιτροπών: Νέα απειλή για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου
Αίθουσα σχολείου
Επιστροφή ενοικιού σε εκπαιδευτικούς: Τριπλή πληρωμή το 2026 – Πότε μπαίνουν τα χρήματα
Το alfavita αποκαλύπτει τον σχεδιασμό για την αναδρομική επιστροφή ενοικίου – Ποιοι εκπαιδευτικοί «πάνε ταμείο» και εισπράττουν έως 900 ευρώ
Επιστροφή ενοικιού σε εκπαιδευτικούς: Τριπλή πληρωμή το 2026 – Πότε μπαίνουν τα χρήματα
Χατζηδακης, Τσιάρας στην εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότες
Αγρότες: Ρεύμα στα 8,5 λεπτά/kWh, αφορολόγητο «στην αντλία» - Όλα τα μέτρα στήριξης
Στα 8,5 λεπτά/kWh το ρεύμα των αγροτών – Σαρωτικές αλλαγές σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ, όλα τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Αγρότες: Ρεύμα στα 8,5 λεπτά/kWh, αφορολόγητο «στην αντλία» - Όλα τα μέτρα στήριξης