Thumbnail
ΕΛΜΕ Πάρου- Αντιπάρου

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

 ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

         Ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας, από τις 10/11 , διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια. Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε το νόμιμο αίτημά του.

Ωστόσο το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε άνθρωπο , και πολύ περισσότερο, θα έπρεπε να ισχύει  για όσους κρατούνται στις φυλακές. Κάθε απαγόρευση εκπαιδευτικής άδειας, προβλεπόμενης από το σωφρονιστικό κώδικα σε κρατούμενο, είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να αρθεί.

   Επιπλέον η απαγόρευση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους ή η πρόταση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αποδυναμώνει στην   πράξη τον θεσμό των σχολείων που λειτουργούν σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Θεσμός που μόνο θετικά έχει να προσφέρει στους έγκλειστους και στην κοινωνική τους επανένταξη. 

  Είναι αυθαίρετο να στερείται κανείς το βασικό δικαίωμα  πρόσβασης στην παιδεία, ( που είναι νόμιμο δικαίωμά του) με τόσο εκδικητικό τρόπο. 

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα η εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται.

Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλιουπολη
Ηλιούπολη: Στο σχολείο των δύο μαθητριών το Υπουργείο Παιδείας – Έκκληση για ψύχραιμη και υπεύθυνη διαχείριση
Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών μετά την τραγική υπόθεση
Ηλιούπολη: Στο σχολείο των δύο μαθητριών το Υπουργείο Παιδείας – Έκκληση για ψύχραιμη και υπεύθυνη διαχείριση
ηλιουπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του
Αναστάτωση και οδύνη από την πτώση δύο 17χρονων – Λάθος ειδοποίηση οδήγησε οικογένεια στο νοσοκομείο
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Πατέρας καταγγέλλει λανθασμένη ενημέρωση για το παιδί του
θρανια
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;
«Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να αλλάξουν νοοτροπία και να δουν με άλλο μάτι την γνωστική εξέλιξη των παιδιών»
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;