Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

[email protected]

[email protected]
http://b-elme-dwd.blogspot.gr/

24/11/2014

Ανακοίνωση για την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση

Τη χρονιά που πέρασε η πλειοψηφία του κλάδου μας, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΛΜΕ, με αποφάσεις χιλιάδων συλλόγων διδασκόντων, έδειξε την αντίθεσή της στην προώθηση του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου, στη λεγόμενη αξιολόγηση. Ο αγώνας αυτός βρίσκεται σε εξέλιξη και τη φετινή χρονιά, καθώς το ΥΠΑΙΘ, προκειμένου να κάμψει τι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, επιδιώκει να προωθήσει με γοργούς ρυθμούς την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εκπαιδευτικών, ούτε έχει στόχο να εξαλείψει τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα και στο χώρο της εκπαίδευσης. Αντίθετα, στοχεύει σ’ ένα σχολείο-επιχείρηση και σ’ έναν εκπαιδευτικό σκυφτό για να διδάξει αγωγή υποταγής και φτωχής κατάρτισης στους αυριανούς φτηνούς ευέλικτους εργαζόμενους. Στοχεύει επίσης να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή απολύσεων.

Και  στα σχολεία της περιοχής μας η μάχη πρέπει να συνεχιστεί με συλλογικό, μαζικό τρόπο. Στα πλαίσια αυτά, το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων του Γυμνασίου-ΛΤ Λειψών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία τάχθηκαν κατά της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και, συνεχίζοντας την ίδια αταλάντευτη στάση που απ’ την αρχή τήρησε το σωματείο μας στο ζήτημα της αξιολόγησης, καλεί όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν την αντίστασή τους σε κάθε σχολείο της περιοχής μας, με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του σωματείου μας και του κλάδου μας και να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης αξιοποιώντας και την απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ.

Το ΔΣ με βάση τα παραπάνω καλεί:

•          τους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους και να μη μετατραπούν σε αξιολογητές τους. Αυτό σημαίνει: να μην ορίσουν ομάδες εργασίας, να μην παραδώσουν προγράμματα δράσης, να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς, να μην συμμετάσχουν σε καμία διαδικασία αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

•          τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να απέχουν από τη συγκρότηση ομάδων εργασίας, από τον προγραμματισμό και την παράδοση οποιουδήποτε υλικού μπορεί να αναρτηθεί στο Παρατηρητήριο, από την εθελοντική αξιολόγηση, από τη σύνταξη έκθεσης ατομικής αξιολόγησης (αν μας δοθεί σχετική φόρμα, την παραδίδουμε στο σωματείο μας), από κάθε διαδικασία αξιολόγησης από το σχολικό σύμβουλο και το διευθυντή.

Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο!

Είναι υποχρέωση απέναντι στον παιδαγωγικό μας ρόλο, απέναντι στα παιδιά του λαού μας!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας
Ρούσσος Μιχάλης                     Ρώϊμπα Φωτεινή    

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

biskota
Μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη
Αν αναζητάτε ένα υγιεινό σνακ χωρίς προσθήκη ζάχαρης αλλά με φυσική γλύκα και πλούσια θρεπτικά συστατικά, τότε αυτά τα μπισκότα είναι ό,τι πρέπει.
Μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη
ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Στα ζητήματα Παιδείας, η Ελλάδα του 2025 δεν έχει καμία σχέση με όσα παραλάβαμε το 2019
Από 9.882 εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης που βρήκαμε το σχολικό έτος 2019-2020, φτάσαμε στους 16.284 το 2023-2024 – αύξηση της τάξης του 65% μέσα...
Ζαχαράκη: Στα ζητήματα Παιδείας, η Ελλάδα του 2025 δεν έχει καμία σχέση με όσα παραλάβαμε το 2019