Thumbnail
ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Θέμα: «Απαράδεκτες παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό έργο»

Με έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα μια σειρά από παρεμβάσεις στο έργο των εκπαιδευτικών από στελέχη της εκπαίδευσης αλλά και τοπικούς παράγοντες, με τρόπους τουλάχιστον απαράδεκτους και σκοπό την ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων μαθητών.

Καταρχάς παρουσιάστηκε το φαινόμενο σε αναβαθμολογήσεις μετεξεταστέων του Σεπτεμβρίου, τα γραπτά να επιστρέφουν με αδικαιολόγητα υψηλότερες βαθμολογίες, ανεξάρτητα από την επίδοση των μαθητών. Το γεγονός αυτό από τη μια πλευρά δείχνει την πρόθεση να μπει προβιβάσιμη βαθμολογία σε συγκεκριμένα γραπτά και από την άλλη πλευρά αφήνει εκτεθειμένους τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς απέναντι στους μαθητές και τους γονείς τους, δημιουργώντας κακό προηγούμενο για τα επόμενα σχολικά έτη.

Επιπλέον ακόμα και σήμερα, σχεδόν δυο μήνες μετά τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και ενώ έχουν συνταχθεί τα πρακτικά των αποτελεσμάτων και οι βαθμοί έχουν περαστεί στο MySchool, συνάδελφοι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις να αλλάξουν τους βαθμούς της προφορικής εξέτασης σε συγκεκριμένους μαθητές. Μέσα στα άλλα, σαν μια εικόνα από το μέλλον που σχεδιάζουν για μας, δέχτηκαν και την απειλή αρνητικής αξιολόγησης τους, από τον σύμβουλο της ειδικότητας τους.

Τα παραπάνω γεγονότα πέρα από το ότι κινούνται στα όρια ή και πέρα από τα όρια του Νόμου αποτελούν μια ευθεία παρέμβαση στο έργο του εκπαιδευτικού, «ακυρώνοντάς» τον. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι κατάλληλος για να παίρνει παιδαγωγικές αποφάσεις για την φοίτηση των μαθητών είναι ο σύλλογος καθηγητών κάθε σχολείου, που είναι και ο μόνος που μπορεί να συνεκτιμήσει τα κοινωνικά και μαθησιακά κριτήρια για κάθε μαθητή.

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας που δείχνουν το σθένος να αντιστέκονται σε αυτές τις πιέσεις και ταυτόχρονα στεκόμαστε απέναντι, όπως και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, στα στελέχη της εκπαίδευσης που χειρίζονται τα εκπαιδευτικά θέματα με τρόπο καθαρά αντισυναδελφικό. Θέλοντας να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια μας και την αμεροληψία στο εκπαιδευτικό μας έργο, προειδοποιούμε ότι αυτά τα φαινόμενα θα συναντήσουν την ηχηρή συλλογική μας αντίδραση σε όλα τα επίπεδα, στην περίπτωση που συνεχιστούν ή επαναληφθούν.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Νίκος Αδράμης Ο Γραμματέας
Πέτρος Παπαδάκης


ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
e-mail: [email protected]
site: http://elme-rethymno.blogspot.com
20/10/2014
facebook: ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

samaras
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
«Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μετάλλαξη – παραγγέλνεις ΝΔ και σου έρχεται στο πιάτο Ποτάμι, Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και… ολίγη από ΝΔ»
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
elmepa eidiki agwgi
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
Στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του ΕΛΜΕΠΑ, σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, πέτυχαν 134 φοιτητές...
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
apoliseis.jpg
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό
Σωματεία: “Απειλείσαι αν απεργήσεις, απολύεσαι αν συνδικαλίζεσαι” – Ζητούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις εκπαιδευτικών
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό
atm_trapeza
Αυξήσεις-«ανάσα» στις συντάξεις: Πόσα ευρώ θα δουν οι δικαιούχοι κάθε μήνα - Πληρωμές Σεπτεμβρίου

Αυξήσεις από 14 έως 81 ευρώ τον μήνα έρχονται για εκατοντάδες χιλιάδες

Αυξήσεις-«ανάσα» στις συντάξεις: Πόσα ευρώ θα δουν οι δικαιούχοι κάθε μήνα - Πληρωμές Σεπτεμβρίου