Thumbnail

Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

             Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην υπηρεσία μας σχετικά με το θέμα, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Π.Δ.1/2003 και την υπ΄ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.17/ 1102/ οικ. 14278/05-06-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που αναφέρεται στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών, οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα:

α) έχουν δικαίωμα να εκλέγουν αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, καθόσον δεν έχουν αποβάλλει την υπαλληλική τους ιδιότητα, οπότε και εξακολουθούν να υπάγονται στο υπηρεσιακό συμβούλιο που υπάγονταν και πριν τεθούν στην κατάσταση αυτή.

β) δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, δεδομένου ότι η εκτέλεση των καθηκόντων των αιρετών μελών υπηρεσιακών συμβουλίων αποτελεί εκπλήρωση υπηρεσιακού καθήκοντος  και οι εν λόγω υπάλληλοι κατά τη διάρκεια που τελούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας ή αργίας, απέχουν από την εκτέλεση οποιονδήποτε καθηκόντων τους, κύριων και παρεπόμενων.

   Σας διαβιβάζουμε, συνοδευτικά, την προαναφερόμενη εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Εσωτ. διανομή

Δ/νσεις  Προσωπικού Π.Ε.&Δ.Ε.

-Τμήμα Ε΄& Τμήμα Δ΄

 

Ανοίξτε ΕΔΩ το έγγραφο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκινητο
Αυτοκίνητα: Η τεχνολογία που αλλάζει τα δεδομένα στην ασφάλεια
Η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν περιορίζεται πλέον στην άνεση και τις επιδόσεις των οχημάτων, αλλά επεκτείνεται δυναμικά και στην προστασία τους.
Αυτοκίνητα: Η τεχνολογία που αλλάζει τα δεδομένα στην ασφάλεια
Τροχαια
Οδήγηση με κινητό: Οι αυστηρές ποινές που φέρνει ο νέος ΚΟΚ
Η πολιτεία επιλέγει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με πολύ πιο σκληρά μέτρα, εισάγοντας αυστηρότερες κυρώσεις μέσω του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οδήγηση με κινητό: Οι αυστηρές ποινές που φέρνει ο νέος ΚΟΚ
Δέρμα
Τι σημαίνουν οι ενδείξεις "δερματολογικά ελεγμένο" και "συνιστάται από δερματολόγους"
Η πραγματικότητα πίσω από αυτές τις ενδείξεις είναι πιο σύνθετη και όχι πάντα τόσο ξεκάθαρη όσο φαίνεται.
Τι σημαίνουν οι ενδείξεις "δερματολογικά ελεγμένο" και "συνιστάται από δερματολόγους"