Δεν θα υπάρξει φέτος Ενισχυτική Διδασκαλία, το ίδιο θα ισχύσει και για την ΠΔΣ
του αιρετού Νεκτάριου Κορδή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιρετού του ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή για τη φετινή σχολική χρονιά 2014-2015 δεν υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις για Ενισχυτική Διδασκαλία και η ίδια εικόνα υπάρχει και για την ΠΔΣ η οποία θα καλυφθεί ΜΟΝΟ για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου.

  • Παρακάτω διαβάστε την ενημέρωση από τον αιρετό Νεκτάριο Κορδή

  • "Όσον αφορά στην υλοποίηση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της πρόσθετης Διδακτικής στήριξης να σας ενημερώσουμε για τα εξής: 

  • -  Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις ΕΣΠΑ για τη λειτουργία της Ενισχυτικής τη νέα σχολική χρονιά! Αντίθετα «προωθείται» η λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» με προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ (πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας). Μια τέτοια εξέλιξη θα ακυρώσει ουσιαστικά τους ενιαίους πίνακες Αναπληρωτών. Να υπενθυμίσουμε ότι στα προγράμματα Ενισχυτικής απασχολήθηκαν την περασμένη χρονιά 1400 εκπαιδευτικοί σε προγράμματα 13 ωρών ανά τάξη. 

  • -  Ανάλογη εικόνα υπάρχει και για την ΠΔΣ, η οποία με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να καλυφθεί μόνο με συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου μονίμων-αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ουσιαστικά ελάχιστοι εκπαιδευτικοί μπορούν να εργαστούν στην ΠΔΣ αν δεν υπάρξουν προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ ή Π.Δ.Ε.

  • -   Η ΟΛΜΕ θεωρεί σημαντικές και απολύτως αναγκαίες όλες τις παραπάνω υποστηρικτικές εκπαιδευτικές δομές. Απαιτείται συνεπώς, όχι μόνο την άμεση επαναλειτουργία τους αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξή τους, ώστε να καλύπτουν επαρκώς τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες σε μια εποχή που η ελληνική οικογένεια προσβλέπει στη στήριξη των μαθητών από το Δημόσιο Σχολείο. Μέσα στα πλαίσια αυτά θα μπορούσε να ενταχθεί η λειτουργία τμημάτων ΠΔΣ στα ΕΠΑΛ, για  πιστοποίηση του Κ.Π.Γ, η προετοιμασία των υποψηφίων με ΠΔΣ στο γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο ή και τη Φυσική Αγωγή για Στρατιωτικές σχολές και ΤΕΦΑΑ." 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Πόσο θα διαρκέσει

200 ΕΥΡΩ voucher για Laptop - Tablet: ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μοριοδότηση στην Ειδική Αγωγή: Αυτό είναι το κορυφαίο ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Παν.Αιγαίου

σχετικά άρθρα