Ενημέρωση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σχετικά με τα έγγραφα 16214/1-9-14 και 16214α/2-9-14 της Δ’ Διεύθυνσης επισημαίνουμε ότι είμαστε απόλυτα αντίθετες στο διατακτικό, αυταρχικό ύφος του κειμένου, το οποίο παρεμπιπτόντως στερείται νομικού ερείσματος.
Σας ενημερώνουμε ότι
α) Το ΠΥΣΔΕ ποτέ δε συνεδρίασε για τον υπολογισμό των τμημάτων, κάτι που άλλωστε δεν είναι στην αρμοδιότητά του.
β) Είναι αυθαίρετη η οδηγία της Διευθύντριας να μη δέχονται οι διευθυντές «κατά κανένα τρόπο» μετεγγραφές μαθητών αν πρόκειται να μεταβληθεί ο αριθμός των τμημάτων. Προφανώς οι διευθυντές καλό είναι να συνεννοούνται μεταξύ τους για να μην προκαλείται μείωση τμημάτων, ωστόσο  ο νόμος δεν απαγορεύει να αυξηθούν τα τμήματα του σχολείου υποδοχής (ΠΔ 104/79 αρ. 15).
    Ενημερώνουμε επίσης ότι δεν υπογράψαμε τα οργανικά κενά επειδή (μεταξύ άλλων) την προηγούμενη σχολική χρονιά η διεύθυνση δεν εφάρμοσε το Νόμο 4186/13 για ανάπτυξη τμημάτων στις περιπτώσεις που υπήρχαν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    Επειδή τα σχολεία καλούνται τώρα να δηλώσουν κενά και πλεονάσματα, προκειμένου να γίνουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων στα λειτουργικά κενά, καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για ανάπτυξη τμημάτων όπου υπάρχουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και να στείλουν τα κενά υπολογίζοντας και τα αναπτυγμένα τμήματα σημειώνοντας στις παρατηρήσεις τις επιπλέων ώρες.
    Με πίστη στη δύναμη της συλλογικότητάς μας σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά.

2/9/2014

Οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Δ’ ΔΕ Αθήνας
Μαρία Δανιήλ
τηλ. 6974109660    Φανή Πύρζα