Σύλλογος ΠΕ Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας

1.Δημοτικά και Νηπιαγωγεία Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας

2.alfavita

3.ΔΟΕ

Τη Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά  από πρόσκληση του   ΔΣ του Συλλόγου μας, με τους Διευθυντές των  Δημοτικών Σχολείων  Κορυδαλλού και της Αγ.Βαρβάρας  για διαμόρφωση κοινής στάσης απέναντι στο ζήτημα της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης για   την  εφαρμογή της αξιολόγησης.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Κορυδαλλού συζήτησαν διεξοδικά τα παρακάτω:

1.    το κάλεσμα του ΔΣ του Συλλόγου μας για άρνηση συμμετοχής στη διαδικασία αυτή,

2.    την απόφαση της  83ης ΓΣ της ΔΟΕ

3.    τη μη σύννομη επιστολή  του Περιφερειακού Διευθυντή και του ΙΕΠ για συμμετοχή  σε εξ αποστάσεως  επιμόρφωση

4.    το γεγονός ότι η διαδικασία της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης ισοδυναμεί με πιστοποίηση αξιολογητή που σημαίνει ότι αν δεν την υλοποιήσουν οι συνάδελφοι  δ/ντές το υπουργείο  δεν θα έχει το Σεπτέμβριο το επιθυμητό σώμα των αξιολογητών για το διοικητικό έργο των εκπαιδευτικών και θα αδυνατεί να προχωρήσει την αξιολόγηση τους.Αν  έστω και ένα σημαντικό μέρος του αριθμού των διευθυντών δεν αποδεχτεί το ρόλο του αξιολογητή, η “λύση” να αναθέσει το ΥΠΑΙΘ  στο δ/ντή εκπαίδευσης ή σε άλλο δ/ντή την αξιολόγηση  είναι πρακτικά ανεφάρμοστη (θα αδυνατεί λόγο γνώσης και αριθμού των εκπαιδευτικών)

5.    την στάση μας όλη την προηγούμενη περίοδο για το θέμα της αυτό-αξιολόγησης (μπλοκάρισμα όλων των σεμιναρίων, άρνηση εθελοντικής συμμετοχής στην αυτοαξιολόγηση, κατάθεση κοινού κειμένου έκθεσης αυτοαξιολόγησης κλπ)

αποφάσισαν να αντισταθούν για άλλη μια φορά, όπως το έπραξαν σε κάθε περίσταση όλη τη φετινή σχολική χρονιά. Οι Διευθυντές του Κορυδαλλού αποφάσισαν να αγνοήσουν την επιστολή του ΙΕΠ, και να μην προχωρήσουν, προς τιμήν τους , σε καμία απολύτως διαδικασία επιμόρφωσης  επιδίδοντας το κείμενο αναφοράς της ΔΟΕ στο Διευθυντή Π. Ε Πειραιά

Προχωράμε όλοι μαζί, στηρίζοντας τις συλλογικές μας αποφάσεις .Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη δημοκρατία στα σχολεία μας. Αντιστεκόμαστε στα σχέδια κατάργησης  των εργασιακών και διαπροσωπικών σχέσεων μέσα στο σχολείο, αποφασισμένοι να   σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων  και

όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε!!!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ