Σύλλογος ΠΕ "Αλ. Δελμούζος"

ΠΑΛΛΗΝΗ 17/6/2014

ΠΡΟΣ

ΑΠ:42

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Σχετικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου για τους επιμορφωτές

Με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με θέμα "Καταγγελία για τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τους σχολικούς συμβούλους που έκαναν αίτηση για να συμμετάσχουν ως επιμορφωτές των Διευθυντών για την αξιολόγηση"  με αριθμ. Πρωτ. 37/14-6-14,  επικοινώνησαν με το Πρόεδρο του Συλλόγου η Δ/ντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και αρκετοί σχολικοί σύμβουλοι οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι ουδέποτε υπέβαλλαν αίτηση για να οριστούν ως επιμορφωτές στα σεμινάρια των Διευθυντών, αλλά ορίστηκαν από το ΙΕΠ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου δέχεται καλοπροαίρετα τους ισχυρισμούς των παραπάνω σε ότι αφορά το θέμα της υποβολής αίτησης και μόνο και όχι σε ότι αφορά το θέμα των απαράδεκτων μεθοδεύσεων για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων από τη Περιφέρεια - Δ/νση σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους/επιμορφωτές. Πάντως επισημαίνουμε πως  μέχρι και σήμερα δεν είδαμε καμιά διαφοροποίηση, ένσταση ή διαφωνία  από τους επιμορφωτές  για τον "ορισμό" τους.

Εδώ αναφέρουμε πως  η συγκεκριμένη εγκύκλιος αναφέρει "Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για τον ορισμό τους αποτελεί η επιμόρφωσή τους στον Α΄ Κύκλο (Μάρτιος - Απρίλιος 2014)"  κάτι που σημαίνει πως πιθανόν τα παραπάνω στελέχη συμμετείχαν και στα σεμινάρια στο Υπουργείο Παιδείας παρά τις αντιδράσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τις ημέρες αυτές.

Λαμβάνοντας υπόψη την άμεση αντίδρασή τους και για να υπάρχει συνάφεια μεταξύ λόγων και έργων περιμένουμε  οι παραπάνω συνάδελφοι την Πέμπτη 19-6-2014, ημέρα  σεμιναρίων, να δηλώσουν απεργία και να είναι έξω από τα επιμορφωτικά κέντρα μαζί με το σύνολο των συνάδελφων μας ταυτιζόμενοι με τις θέσεις του κλάδου μας.

Σημείωση : Τα όποια στοιχεία (ονόματα επιμορφωτών κτλ) πάρθηκαν από ανακοινώσεις του ΙΕΠ που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5