Σύλλογος ΠΕ "Δ.Γληνός"

Ίλιον,16/6/14

Α. Πρ. : 70

Προς :  Μέλη Συλλόγου, ΔΟΕ

Τα σεμινάρια της ντροπής ακυρώθηκαν

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συνάδελφοι-ισσες,

Σήμερα  μετράμε  μια ακόμα νίκη στην  μάχη ενάντια στην αξιολόγηση . Σήμερα μετράει μια ήττα το υπουργείο στους σχεδιασμούς του για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Με τη μαζική και αποφασιστική τους παρουσία έξω από τα σχολεία – επιμορφωτικά κέντρα, οι εκπαιδευτικοί απέκλεισαν από πολύ νωρίς το πρωί τις εισόδους των σχολείων. Τα σεμινάρια ακυρώθηκαν !

·         Σε όλη την Ελλάδα  χιλιάδες εκπαιδευτικοί απέκλεισαν τις εισόδους όλων των σχολείων – επιμορφωτικών κέντρων . Επιμόρφωση δεν έγινε πουθενά! Το σχέδιο κατακερματισμού των επιμορφώσεων και αιφνιδιασμού του εκπαιδευτικού κινήματος έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Αποφασισμένοι οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν μαζικά στον αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στο υπουργείο.

·         Στην Αττική  το σχέδιο ήταν  να πραγματοποιήσει τα σεμινάρια της ντροπής σε 57 διαφορετικά σημεία της Αττικής. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε σωματείο είχε τουλάχιστον τρία κέντρα να αποκλείσει μια και εκεί καλούνταν διευθυντές από σχολεία του. Πίστευαν ότι  λόγω της μεγάλης διασποράς, τα σωματεία δε θα μπορέσουν να οργανώσουν και να συντονίσουν την αγωνιστική τους αντίδραση. Απέτυχε ο σχεδιασμός τους. Σεμινάριο δεν έγινε πουθενά!

·         Στο Σύλλογό μας με τη μαζικότατη και αποφασιστική μας παρουσία έξω από τα τρία σχολεία – ‘’επιμορφωτικά’’ κέντρα,   οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου μας ακύρωσαν την πραγματοποίηση των σεμιναρίων αποκλείοντας  από πολύ νωρίς τις εισόδους των σχολείων. Στα μπλόκα του Συλλόγου μας συμμετείχαν πολλοί συνάδελφοι μέλη μας. Τα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση θα  περάσουν στην ιστορία του κινήματος ως το «Βατερλώ» του υπουργείου Παιδείας.

Το σύνολο των Διευθυντών που  κλήθηκαν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια απάντησε με δυναμικό ΟΧΙ . Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων που με τη μαζική, δυναμική παρουσία τους ανατρέπουν  τα σχέδια της αξιολόγησης – χειραγώγησης. Χαιρετίζουμε το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων μας Διευθυντών που δηλώνουν απεργία και απέχουν από το σεμινάριο τιμώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιδιότητα του μέλους του Συλλόγου μας.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αναμονή  για την επόμενη φάση του σεμιναρίου. Να είμαστε έτοιμοι να το ακυρώσουμε και αυτό!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά ακόμα πιο μαζικά!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ  ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Ο πρόεδρος

Κοντελές Θανάσης

Η Γ. Γραμματέας