Σύλλογος ΠΕ "Γ. Σεφέρης"

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».

ΜΠΛΟΚΑΡΑΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ/ΝΤΡΙΑ ΔΕ  ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ

1.                  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους που πήραν μέρος στους πρωϊνούς μαζικούς κι αγωνιστικούς αποκλεισμούς των σχολείων -  επιμορφωτικών κέντρων, μετά το κέλσμα του Συλλόγου. Η κινητοποίηση ήταν μαζική κι αποτελεσματική, παρόλο που το μάθαμε τελευταία στιγμή, μέσα στο Σαββατοκύριακο. Κανένα σεμινάριο δεν έγινε, ούτε στο Ηράκλειο, ούτε στην Πεύκη, ούτε σ΄ ολόκληρη τη Β΄ Αθήνας, ούτε σ΄ ολόκληρη την Αττική. Ο «χάρτης» συμπληρώθηκε : πουθενά στη χώρα δεν μπόρεσαν να κάνουν σεμινάριο αξιολόγησης για τους διευθυντές. Η αξιολόγηση δεν περνά πουθενά. Απ΄ τη Χίο μέχρι την Αμαλιάδα. Κι απ΄ τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Η αξιολόγηση δεν περνά πουθενά. Δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εκπαιδευτικών.

2.                  Χαιρετίζει τους δεκάδες γονείς, καθηγητές και άλλους εργαζόμενους που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, μετά από το κάλεσμα του Συλλόγου μας. Η απόκρουση της πολιτικής του «νέου σχολείου» και της αξιολόγησης, είναι το κοινό συμφέον όλων των εργαζόμενων που ονειρεύονται και πασχίζουν να παρέχουν μόρφωση, γνώση και δημόσια δωρεάν παιδεία στα παιδιά τους.

3.                  Χαιρετίζει την ηχηρή απουσία των συναδέλφων διευθυντών από τα «σεμινάρια» αυτά. Οι διευθυντές των σχολείων του Συλλόγου μας, απήχαν επιδεικτικά από τα σεμινάρια της αξιολόγησης, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή τους και στην ίδια την αξιολόγηση, αλλά και στη μεθόδευση των σεμιναρίων. Η αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση είναι ομόφωνη και συντριπτική. Οι διευθυντές υπεράσπισαν την αξιοπρέπειά τους κι είπαν το δικό τους όχι στον αυταρχισμό και στην αξιολόγηση.

4.                  Καταγγέλουμε την συνεχή παρουσία της … αστυνομίας κοντά στο σχολείο του Ηρακλείου, όπου γινόταν η περιφρούρηση της απεργίας για την ακύρωση του σεμιναρίου. Δεν έχει θέση η αστυνομία σε μια κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών. Η απόπειρα τροκράτησης των συναδέλφων, των εργαζομένων και των συλλόγων τους θα πέσει στο κενό.

alfavita.gr

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

- Την Πέμπτη 19/6, δεύτερη μέρα των σεμιναρίων αυτών, θα είμαστε πάλι όλοι εκεί: Στο 2ο – 11ο Δ. Σχολεία Ηρακλείου και στο 1ο Δ. Σχολείο Πεύκης. Ακόμα περισσότεροι, για να νιώσουμε όλοι μαζί τη χαρά της συλλογικότητας, του αγώνα, της επιβεβαίωσης και της επιτυχίας στον αγώνα.

- Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενεργοποιεί πάλι τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Δ.Ο.Ε. για τους Διευθυντές και την 3ωρη στάση εργασίας για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

alfavita.gr

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

Στο 1ο Δημ. Σχολείο Πεύκης

Κατιμερτζόγλου Κώστας - Λιάκου Ντιάνα - Μουτάφης Οδυσσέας - Βλαχόπουλος Νίκος

alfavita.gr

Στο 2ο – 11ο Δημ. Σχολείο Ηρακλείου.

Αλτάνη Νινέττα - Τσίκα Φανή - Πολυμενάκος Κώστας

- Παίρνουμε αποφάσεις απόρριψης της αυτοαξιολόγησης στους Συλλόγους διδασκόντων.

- Δε συμπληρώνουμε τις φόρμες της αξιολόγησης.

- Την Τετάρτη 18/6, στις 7 μ.μ.,παίρνουμε μέρος μαζικά ( εκπαιδευτικοί και γονείς ) στην συνεδρίαση της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου, με θέμα τις συχωνεύσεις των σχολείων 1ο – 8ο και 2ο – 11ο του Ηρακλείου. Να είμαστε όλοι εκεί.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 7.30 Π.Μ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ­- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ  ΑΓΩΝΕΣ!

Το Δ.Σ.

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική Συγκέντρωση

την Πέμπτη 19 Ιουνίου στα Προπύλαια στις 18.00

Να μην περάσει ο νέος αντιασφαλιστικός οδοστρωτήρας!

Τα νέα μέτρα κυβέρνησης και εργοδοτών για το Ασφαλιστικό δεν έχουν τελειωμό. Οι εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση αφορούν όλους τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Αφορούν και τους μόνιμους και τους συμβασιούχους. Πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Προωθείται η ολοκληρωτική σφαγή των συντάξεων, των παροχών Υγείας-Πρόνοιας. Από τον Ιούλη έρχεται νέα μείωση (5%) στις επικουρικές συντάξεις ενώ έχουν ήδη κατακρεουργήσει το εφάπαξ (μείωση 45%). Ετοιμάζουν την πλήρη κατάργηση τους. Από τον Γενάρη με το νέο τρόπο υπολογισμού ρίχνουν τις συντάξεις στο 60%, ενώ σε λίγα χρόνια θα φτάσει στο 48% του συντάξιμου μισθού, από το 70% που είναι σήμερα. Από 1/1/2015 καθιερώνουν βασική σύνταξη-πείνας έως τα 360 ευρώ.  Το τι θα δίνουν τα ταμεία θα εξαρτάται κάθε φορά από τη ρήτρα «μηδενικών ελλειμμάτων». Δηλαδή, το κράτος δε θα εγγυάται πια την καταβολή των συντάξεων, θα είναι άγνωστο τι σύνταξη θα λάβει ένας εργαζόμενος μετά από 35 χρόνια δουλειάς.

Τα Ταμεία βρίσκονται ήδη σε απελπιστική κατάσταση χωρίς ουσιαστική κρατική συμμετοχή με ρημαγμένα έσοδα. Βούλιαξαν από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., που τα καταλήστευσαν δεκαετίες πριν, το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, το λεγόμενο κούρεμα των ομολόγων με το PSI, η ολοένα και μικρότερη κρατική χρηματοδότηση, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Κυβέρνηση-Ε.Ε.-επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να μας σπρώξουν στα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών που περιμένουν πως και πώς να κερδίσουν πάνω στις πλάτες μας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η πολιτική της κυβέρνησης και τη Ε.Ε. που τσακίζει τους μισθούς μας σήμερα, τσακίζει τις συντάξεις μας αύριο. Στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης» της οικονομίας χαρίζουν νέο ζεστό χρήμα στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, τους απαλλάσσουν σταδιακά από τις ασφαλιστικές εισφορές, δίνουν ένα ξεροκόμματο στους εργαζόμενους κι αυτό στα βαθιά γεράματα. Τα αντιασφαλιστικά μέτρα αποτελούν βασική κατεύθυνση της Ε.Ε., μετατρέπουν τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση σε ελεημοσύνη, απαλλάσσοντας το κράτος και τους εργοδότες απ’ αυτό το «βάρος» και ρίχνοντας το στις πλάτες των εργαζομένων.

Όλοι στους δρόμους – Όλοι στον Αγώνα

• Για Κοινωνική Ασφάλιση που θα μας εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή, μετά τον εργασιακό μας βίο.

• Για ενιαίο, υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Έχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας και στο μέλλον των παιδιών μας να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Να μην επιτρέψουμε άλλη επιδείνωση στη ζωή μας!

Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση!

Όλοι στη συγκέντρωση στις 19 Ιουνίου στις 18.00 στα Προπύλαια!

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                          ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5