Thumbnail

Με ποιον τρόπο και με ποιανού ευλογίες, ορισμένοι σχολάρχες "τρωγοπίνουν εις υγείαν των κορόιδων, γλιτώνοντας την καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ; Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος αποκαλύπτει το κόλπο που έχει στήσει όπως λέει η κυβέρνηση μαζί με τους σχολάρχες

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ – ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Μετά από την ψήφιση της επαίσχυντης ρύθμισης που κατεδαφίζει τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλοιώνει το δημόσιο χαρακτήρα του εκπαιδευτικού αγαθού και μειώνει δραστικά το εργασιακό κόστος, αποκαλύπτουμε σήμερα το μεγάλο κόλπο που έστησαν κυβέρνηση και σχολάρχες για να απαλλαγούν οι ιδιοκτήτες των σχολείων από οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Την ώρα, δηλαδή, που τα συνήθη υποζύγια πλήττονται από τις συνέπειες της υπερφορολόγησης, κάποιοι ημέτεροι και εκλεκτοί αποκτούν τη δυνατότητα να μην δώσουν στο δημόσιο και στα ταμεία ούτε ένα ευρώ.

Πώς έστησαν το ριφιφί κυβέρνηση και σχολάρχες; Μέσα στο νόμο 4093/2012 εισήχθη – διόλου τυχαία, όπως θα εξηγηθεί πιο κάτω -  διάταξη (Θ17, παρ. 1) σύμφωνα με την οποία οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων παύουν να ισχύουν την 31/8/2013, επομένως τα σχολεία που επιθυμούσαν να λειτουργήσουν θα έπρεπε να καταθέσουν άδεια ανανέωσης. Αναρωτιέται κανείς εύλογα, για ποιο λόγο το κράτος ξαφνικά αποφάσισε να διακόψει όλες τις άδειες μετά από δεκαετίες λειτουργίας του παλιού μοντέλου αδειοδότησης. Το ερώτημα λύνεται σήμερα.

Αρκετά ιδιωτικά σχολεία χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Αρκετά, επίσης, σχολεία χρωστούν χρήματα στους εκπαιδευτικούς τους, κάποιοι εκ των οποίων έχουν προβεί σε νομικές κινήσεις για να τους καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές. Το αίτημα πολλών σχολαρχών ήταν, όχι απλώς μια ρύθμιση των χρεών, αλλά η ολοκληρωτική τους απόσβεση. Με την προαναφερθείσα ρύθμιση η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά ικανοποιεί ένα τερατώδες, συντεχνιακό ρουσφέτι με τον εξής μεγαλοφυή τρόπο. Με τεχνητό τρόπο «κλείνει» τα φώτα λειτουργίας σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία στις 31 Αυγούστου του 2013. Εκμεταλλευόμενα αυτή την τεχνητή διακοπή, πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν ανανέωσαν τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας (και εταιρείας), ώστε να απαλλαγούν από την καταβολή των χρεών, να απολύσουν μαζικά και χωρίς αποζημίωση τους παλιούς εκπαιδευτικούς και να μην τους καταβάλλουν δεδουλευμένες αποδοχές και άνοιξαν δήθεν νέα σχολεία, συνήθως στον ίδιο χώρο και στα ίδια κτήρια με διαφορετική επωνυμία και με δήθεν άλλο ιδιοκτήτη (συνήθως συγγενής πρώτου βαθμού του «παλιού»).

Με λίγα λόγια τα ιδιωτικά σχολεία θα έπρεπε, για να λειτουργήσουν την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος σχολικού έτους, να έχουν καταθέσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Έτσι λοιπόν, οι κομπιναδόροι σχολάρχες έκλεισαν τα παλιά σχολεία και τα ξανάνοιξαν  ως «νέα», απαλλαγμένα πλήρως από τα χρέη. Με αυτό τον τρόπο και με τις ευλογίες της κυβέρνησης ορισμένοι τρωγοπίνουν εις υγείαν των κορόιδων, γλιτώνοντας την καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα ζήτησαν τέτοιου τύπου νέα άδεια από τον ΕΟΠΠΕΠ. Τη λίστα με τα σχολεία αυτά η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα στους αρχηγούς των κομμάτων, ώστε να ανακινηθεί το σοβαρότατο αυτό ζήτημα στη Βουλή. Εμείς ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες σκανδαλώδεις τέτοιες περιπτώσεις:

ΣΩΤΗΧΟΠΟΥΛΟΥ στην Πάτρα

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΙΤΕ στην Πάτρα

ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ στην Αθήνα

ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ στον Πειραιά

Α.Ε. ΚΟΛΛΕΓΙΟ στην Θεσσαλονίκη

Γ.Ζ. Μεγάλα σχολεία στην Αθήνα

Πιστεύουμε πλέον ότι μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία το σκάνδαλο αυτό θα έρθει στο φως και θα εξεταστεί ενδελεχώς και ότι ο Υπουργός των σχολαρχών κ. Αρβανιτόπουλος θα κριθεί από τη δικαιοσύνη και η κυβέρνησή του από τον ελληνικό λαό.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

 

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                            α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                            Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         

     ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksiologisi
Αξιολόγηση στην εκπαίδευση: Ιχνηλατώντας το αποτύπωμα στο δημόσιο σχολείο

Η ΠΡε2ΣΑ (Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Ενάντια στην Αξιολόγηση) διοργανώνει δημόσια εκδήλωση με θέμα την

Αξιολόγηση στην εκπαίδευση: Ιχνηλατώντας το αποτύπωμα στο δημόσιο σχολείο
μστ
Βία στα πανεπιστήμια: Αντί για σχέδιο, τσαλαβουτήματα αυταρχισμού
Για «τσαλαβουτήματα αυταρχικού και αναποτελεσματικού βερμπαλισμού» αντί σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας στα πανεπιστήμια,...
Βία στα πανεπιστήμια: Αντί για σχέδιο, τσαλαβουτήματα αυταρχισμού
rafale-m-033.jpg
Συναγερμός για ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: Τα Rafale καταρρίπτονται – οι Κινέζοι κερδίζουν τον αέρα
Ανησυχία στη Δύση: Η αερομαχία Ινδίας-Πακιστάν αναδεικνύει τεχνολογική υπεροχή της Κίνας
Συναγερμός για ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: Τα Rafale καταρρίπτονται – οι Κινέζοι κερδίζουν τον αέρα
trump
Ντόναλντ Τραμπ: Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν για «πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Ιστορική συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ: Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν για «πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»