ΕΛΜΕ Σάμου

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΙΣ 9/4- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ

Ξεκινήσαμε έναν αγώνα και δεν τον σταματάμε! Με όλους σχεδόν τους συλλόγους διδασκόντων στη Σάμο να αποφασίζουν ότι δεν συγκροτούν τις Ομάδες Εργασίας της Αυτοαξιολόγησης-Αξιολόγησης, με τη Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Σάμου να καταθέτει την παραίτηση της απέναντι στο κυβερνητικό τελεσίγραφο, και με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ της 1-4-14, συνεχίζουμε!

Δεν συναινούμε και δεν υποτασσόμαστε στην πολιτική που με το όνομα της  Αυτοαξιολόγησης-Αξιολόγησης, προωθεί την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, φορτώνει όλα τα αδιέξοδα του συστήματος και της κρίσης του σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, φέρνει τη συντριβή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις,  και την κατάργηση  κάθε ελευθερίας μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία!

Αυτή την εβδομάδα δεν θα λειτουργήσει καμιά Ομάδα Εργασίας, κανένας εκπαιδευτικός δεν θα «υπογράψει» τη συμμετοχή του σε αυτές! Αν μας ζητηθεί η θέση μας, καταθέτουμε τη δήλωση που συνημμένα παραθέτουμε.

Ταυτόχρονα γνωρίζουμε πως η αντιμετώπιση της πολιτικής του συστήματος και της κυβέρνησης του μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο: Με μαζικό, αποφασιστικό απεργιακό αγώνα διαρκείας. Καθημερινά η κυβέρνηση με μια σειρά αποφάσεις (προς απόλυση το σύνολο σχεδόν των διαθεσίμων, μαθήματα το Πάσχα, παράταση του σχολικού έτους, προώθηση υποχρεωτικών μεταθέσεων, νέες περικοπές μισθών, κατάργηση του ΟΠΑΔ …) φροντίζει να καταρρίπτει τις αυταπάτες που διακινεί η συνδικαλιστική ηγεσία.

Επαναφέρουμε την απόφαση της Γ.Σ. της 1/4/14 και καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάψει να κρύβεται πίσω από ανακοινώσεις για «πρακτικά μέτρα» αντιμετώπισης της θύελλας που ζούμε και να κάνει το στοιχειώδες: Να καλέσει άμεσα ΓΣ προέδρων με εισήγηση για απεργιακό αγώνα διαρκείας!

Όλοι στη γενική απεργία της 9-4, ενάντια και απέναντι στην πολιτική του κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης. Συγκέντρωση στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο

Όλοι στην κοινή συνέλευση Νηπιαγωγών-Δασκάλων-Καθηγητών που διοργανώνουν τα δύο σωματεία αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σάμου στις 12.30μμ

Παλεύουμε για:

Δωρεάν δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά! Μόνιμη σταθερή δουλειά, ασφάλιση περίθαλψη για όλους!

Κάτω οι απολύσεις-διαθεσιμότητα-αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση. Ανατροπή του «νέου Λυκείου» και της Τράπεζας θεμάτων!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΕ

Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συμμετοχή μου σε ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ γιατί:

·         δεν θέλω ως εκπαιδευτικός να υλοποιήσω τον αντιδραστικό μηχανισμό της αξιολόγησης που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, στο παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών - μισθολογικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και στην απόλυση πολλών εξ αυτών.

·         Έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μου (όπου υπάρχει),

·         Έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μου

Σε κάθε περίπτωση  επιφυλάσσομαι για τη στάση μου με βάση τις αποφάσεις που θα διαμορφώσει το Σωματείο μου και η Ομοσπονδία του κλάδου.

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση