Thumbnail
ΕΛΜΕ Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη Γ.Σ. της Τρίτης 1-4-14, η ΕΛΜΕ Σάμου απέρριψε το κυβερνητικό τελεσίγραφο που απαιτούσε ουσιαστικά την έναρξη της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης στις 4-4, εκβιάζοντας εκπαιδευτικούς και διευθυντές με το «εντέλλεσθε». Διατύπωσε ξανά τη συνολική αντίθεση της στην πολιτική των απολύσεων-διαθεσιμότητας και ισοπέδωσης του δωρεάν δημόσιου σχολείου, προβάλλοντας την ανάγκη του μαζικού απεργιακού αγώνα, καλώντας την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει ΓΣ προέδρων για την οργάνωση του.

Παρόλο που η συνδικαλιστική ηγεσία δεν ανταποκρίθηκε ούτε με το στοιχειώδη τρόπο  απέναντι στην αντιδραστική κυβερνητική επίθεση που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με βάση και την απόφαση της Γ.Σ. στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας που πέρασε:

-    Σε όλα σχεδόν τα σχολεία του νησιού οι Σύλλογοι Διδασκόντων παρέμειναν και επιβεβαίωσαν τη θέση τους: Αρνήθηκαν να συγκροτήσουν τις λεγόμενες Ομάδες Εργασίας που απαιτούσε το ΥΠΑΙΘ και οι οποίες αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα για να μεταφερθεί η ευθύνη της διάλυσης των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, και για να «νομιμοποιηθεί», η πολιτική των απολύσεων και της συντριβής των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

-    Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Σάμου κατέθεσε στη ΔΙΔΕ Σάμου την παραίτηση της, αρνούμενη να συγκροτήσει η ίδια τις «Ομάδες Εργασίας», όπως εντέλλεται με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ της 24-3, γιατί δεν αποδέχεται «την αξιολόγηση που στοχεύει στη διάλυση του Δημόσιου σχολείου και στις απολύσεις των συναδέλφων μου».

Ο αγώνας μας δεν τελείωσε, δεν τα παρατάμε, δεν σηκώνουμε ψηλά τα χέρια! Το δωρεάν δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, περνάνε μέσα από τη σύγκρουση και την ανατροπή της πολιτικής του συστήματος και της κυβέρνησης του. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε! 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Ο Πρόεδρος                                  Ο γραμματέας

Τάκης Διαμαντίδης                         Νίκος Παπαβασιλείου

Σάμος 5-4-14

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κεραμ
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Τα ευρήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων - Συμμετρία, επανάληψη και γεωμετρική λογική
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Χιόνια στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα
Παγετός μέχρι την Τρίτη και μετά απότομη ανατροπή με ισχυρά φαινόμενα – Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στο «κόκκινο» η Αττική
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα