Thumbnail
ΕΛΜΕ Ημαθίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Με μια νέα παραπομπή συναδέλφου μας σε πειθαρχικό, το Υπουργείο Παιδείας, βάζει ακόμη ένα λίθο στο οικοδόμημα του αυταρχισμού, που συνεπικουρούμενο από τον κίτρινο τύπο, χτίζει εδώ και αρκετό καιρό, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει όποιον εκπαιδευτικό εξακολουθεί να αντιστέκεται και να σηκώνει κεφάλι.
Συγκεκριμένα με ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα, που έφτασε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλεται η είσοδος συναδέλφου με το αυτοκίνητό της στον αύλειο χώρο σχολείου της Χαλκίδας όπου εργάζεται, κατά την τρίτη ημέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών, με σκοπό να ξεφορτώσει απεργιακό υλικό, (αφίσες, πανό, μπογιές), όπως ήταν επιφορτισμένη να κάνει, ως μέλος της απεργιακής επιτροπής του σχολείου της.

Το εγκώμιον της ανοησίας, που συνθέτει εδώ και καιρό η κυβέρνηση επιχειρείται να αναβαθμιστεί σε πειθαρχική διαδικασία, με σκοπό να  κατασκευαστούν πάση θυσία ένοχοι, ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.
Με την αναθεώρηση του πειθαρχικού δικαίου που έφερε ο νόμος 4057/12 το τεκμήριο της αθωότητας μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής και με πρωτοφανείς διαδικασίες που θυμίζουν σκοτεινές εποχές κουκουλοφόρων δοσίλογων, επιχειρείται η μεγέθυνση ενός γεγονότος, με σκοπό να στοχοποιηθεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου, μέσα από ατεκμηρίωτες και γελοίες ανώνυμες καταγγελίες.

Η περίπτωση της συναδέλφου μας είναι ενδεικτική του πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τη λειτουργία των πειθαρχικών διαδικασιών σήμερα: ως μηχανισμούς φίμωσης της ελεύθερης φωνής των εκπαιδευτικών και παραγωγής απολύσεων στο δημόσιο, με βάση τις απαιτήσεις του μνημονίου, της ΕΕ και τρόικας.

Δηλώνουμε ότι η τρομοκράτηση και το κυνήγι μαγισσών στο χώρο της εκπαίδευσης δε θα περάσει.


 Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας


ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ
Προφήτου Ηλία 15, Βέροια
http://elmeimathias.wordpress.com
[email protected]

Βέροια 25/11/2013
Αρ. Πρωτ.: 561

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νερό
Διαρροή νερού: Η «αόρατη» απειλή που μπορεί να καταστρέψει το σπίτι σας – Τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια
Από τις κρυφές υγρασίες μέχρι τους φουσκωμένους τοίχους, δείτε τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε πριν η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη
Διαρροή νερού: Η «αόρατη» απειλή που μπορεί να καταστρέψει το σπίτι σας – Τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια
αλεξοπούλου
Αδιανόητη δήλωση βουλεύτριας για τους εκπαιδευτικούς – «Το τζάμπα πέθανε»
Η κα Αλεξοπούλου, επιχειρώντας να απαντήσει σε ερώτημα του δημοσιογράφου για το εάν οι εκπαιδευτικοί που αμείβονται με 800 ευρώ το μήνα μπορούν να...
Αδιανόητη δήλωση βουλεύτριας για τους εκπαιδευτικούς – «Το τζάμπα πέθανε»
πινακιδα
Παύλιανη: Η πινακίδα που "διαλέγει" ποιος έχει προτεραιότητα στους δρόμους
Στο μικρό χωριό Παύλιανη στη Φθιώτιδα υπάρχει μια πινακίδα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, χαρίζοντας γέλιο σε όποιον την αντικρίζει.
Παύλιανη: Η πινακίδα που "διαλέγει" ποιος έχει προτεραιότητα στους δρόμους