Thumbnail

Στην Κεφαλλονιά βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως και την Παρασκευή μέχρι να τελειώσει ο δεύτερος έλεγχος στα σχολικά κτίρια.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως «Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έως και την Παρασκευή για να έχει ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος, να επανεκτιμήσουμε τα δεδομένα και μετά να δούμε τι θα αποφασίσουμε. Επίσης, έχουμε παραγγείλει από τον ΟΣΚ τις πρώτες προκατασκευασμένες αίθουσες, έρχονται οι πρώτες 10 σήμερα και οι υπόλοιπες 30 μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, που είναι και οι καταγεγραμμένες ανάγκες για να μπορέσουμε να δώσουμε μια επιλογή» ανέφερε.

«Μέριμνά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών, σε πρώτο πλάνο, αλλά βεβαίως και η δημιουργία συνθηκών γρήγορης επανέναρξης της μαθητικής διαδικασίας. Για λόγους ψυχολογικούς τα παιδιά πρέπει να επανέλθουν στα σχολεία, αλλά με ασφάλεια» κατέστησε σαφές ο υπουργός Παιδείας. Επισήμανε ότι σύμφωνα με τον πρώτο έλεγχο, υπήρχαν προβλήματα σε τρία σχολικά κτίρια, αλλά, όπως είπε, «με τον δεύτερο, που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται αύριο το πρωί, θα δούμε την κατάσταση και θα επανεκτιμήσουμε τα πράγματα».

Σε σχέση με τους μαθητές της Γ΄Λυκείου ο Υπουργός δήλωσε πως : «όλα αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια. Πρώτα ο Θεός, να σταματήσει η σεισμική δραστηριότητα, να επανέλθουμε στην ομαλότητα, να δούμε τι χρόνος χάθηκε, να δούμε τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει και θα δούμε αν χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα για αυτούς τους μαθητές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλεκτρονική απάτη
Η απάτη που δεν μοιάζει με απάτη και αδειάζει λογαριασμούς χωρίς συναγερμό
Παραπλανητικές συνδρομές, «δωρεάν δοκιμές» και νόμιμες πληρωμές που εγκρίνονται από τους ίδιους τους χρήστες, αφήνοντας τράπεζες και θύματα χωρίς...
Η απάτη που δεν μοιάζει με απάτη και αδειάζει λογαριασμούς χωρίς συναγερμό
Πανελλήνιες εξετάσεις
Μηχανογραφικό με «κρυφά χαρτιά»: Σχολές που ανοίγουν περισσότερες πόρτες απ’ όσες δείχνει ο τίτλος τους
Μηχανογραφικό: Σχολές που ανοίγουν δύο επαγγελματικούς δρόμους στους αποφοίτους
Μηχανογραφικό με «κρυφά χαρτιά»: Σχολές που ανοίγουν περισσότερες πόρτες απ’ όσες δείχνει ο τίτλος τους
Τηλέμαχος Κουντούρης
Σχετικά με τη σύλληψη διευθυντών σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών με τη διαδικασία του αυτοφώρου εντός του σχολικού χώρου
Το σχολείο χρειάζεται εμπιστοσύνη, διάλογο και στήριξη. Όχι αυτόφωρα και χειροπέδες
Σχετικά με τη σύλληψη διευθυντών σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών με τη διαδικασία του αυτοφώρου εντός του σχολικού χώρου