Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Απόφαση της Γενικής συνέλευσης για  την αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση

Η Γενική Συνέλευση της Ε’ ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στις 15/1, στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης  συζήτησε για την Αυτοαξιολόγηση - Αξιολόγηση και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

  • Να καλέσει τον κλάδο για μια ακόμη φορά να διατυπώσει ένα ξεκάθαρο συλλογικό «όχι» απέναντι στην Αυτοαξιολόγηση – Αξιολόγηση.
  • Το Υπουργείο Παιδείας με εγκυκλίους και Π.Δ. προωθεί την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης που επανειλημμένα ο κλάδος των εκπαιδευτικών με μαζικές αποφάσεις έχει απορρίψει, γιατί καταργεί κάθε έννοια παιδαγωγικής ελευθερίας στο σχολείο, κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, δημιουργεί μόνιμο μηχανισμό απολύσεων, προωθεί το σχολείο της αγοράς και των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, καταργεί εργασιακά δικαιώματα και αθωώνει την καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης για την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς.
  • Να αξιοποιηθούν οι ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ που έχουν σταλεί στα σχολεία για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με τις επιδιώξεις και τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας.
  • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων με συλλογικές αποφάσεις τους να απορρίψουν κάθε εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή σ’ αυτήν. Να υιοθετήσουν το σχέδιο απόρριψης της ΟΛΜΕ, να μην συγκροτήσουν ομάδες εργασίας και οι συνάδελφοι να μη συμμετέχουν σ’ αυτές.
  • Κανένας Σύλλογος και κανείς Διευθυντής σχολείου να μη συνεδριάσουν πριν γίνει διεξοδική ενημέρωση από την ΕΛΜΕ και την Επιτροπή Αγώνα.
  • Για οποιαδήποτε προσπάθεια προετοιμασίας της εφαρμογής της αξιολόγησης από διευθυντές και συμβούλους οι συνάδελφοι να ενημερώνουν τα μέλη του Δ.Σ.
  • Οι σύλλογοι διδασκόντων να παρεμβαίνουν, να καταγγέλλουν και  να αποτρέπουν προσπάθειες συμβούλων να «ενημερώσουν» τους εκπαιδευτικούς και να εφαρμόσουν  την αξιολόγηση. Να ενημερώνουν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, για κάθε συνάντηση με συμβούλους.
  • Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων, καθώς και τους σχολικούς συμβούλους στη βάση των αποφάσεων του κλάδου να πάρουν θέση ενάντια στην αξιολόγηση και να βρεθούν  στο πλευρό του εκπαιδευτικού κινήματος κόντρα στα σχέδια του νέου επιθεωρητισμού και των απολύσεων. Τη Δευτέρα στις 20/1, στις 6 μ.μ. στο 1ο  Γυμ. Σταυρούπολης να οργανωθεί συνάντηση-συζήτηση με τους Διευθυντές των σχολείων. Παρόμοια συνάντηση να γίνει και με τους συμβούλους.
  • Αποτελεί αγωνιστική παρακαταθήκη η προηγούμενη απόρριψη της αυτοαξιολόγησης από τον κλάδο που πετύχαμε με μαζική συμμετοχή και με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Την παρακαταθήκη αυτή την αξιοποιούμε για να  κερδίσουμε άλλη μια μάχη ώστε  να σταματήσουμε τις επιλογές κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που καταστρέφουν τις ζωές των εκπαιδευτικών και αποδομούν βίαια τη δημόσια δωρεάν παιδεία.
  • Η Γενική Συνέλευση καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/1, στις 6.30 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης που θα συζητήσει τις διεκδικήσεις και το πρόγραμμα δράσης του κλάδου. Στη συνέλευση με τις μαζικές αποφάσεις απόρριψης της αξιολόγησης από τους συλλόγους διδασκόντων που θα φέρουν οι συνάδελφοι να κάνουμε τον  πρώτο θετικό απολογισμό για τη μη υλοποίησή της.
  • Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει τη συγκρότηση ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα για τη μη εφαρμογή της αξιολόγησης. Καλεί τα σχολεία και τους συναδέλφους να πάρουν μέρος την Παρασκευή 17/1, στις 2.30 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης στη συνάντηση της επιτροπής για να συζητήσουμε την  καλύτερη υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου.
  • Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη συνάντηση συντονισμού της δράσης μας ενάντια στις απολύσεις, την αξιολόγηση, κ.ά. με τις άλλες ΕΛΜΕ και τα σωματεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 24/1, στις 6 μ.μ., στην ΕΔΟΘ.
  • Η Συνέλευση ενημερώνει τους συναδέλφους για την συνάντηση αγωνιστικού συντονισμού των σωματείων από την υγεία, τους ΟΤΑ, τους σχολικούς φύλακες, τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ, στην Κόκα-κόλα, κ.ά  που θα γίνει την Κυριακή 26/1, στις 11.00 π.μ. στην ΕΔΟθ.
  • Ακόμη αποφασίζει να στηρίξει με ουσιαστικό τρόπο τις αποφάσεις αγώνα που θα πάρουν οι συνάδελφοι μας σε διαθεσιμότητα στη σημερινή συνάντησή τους στις 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ( Αριστοτέλους 32). 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
H εκπαιδευτικός ένιωθε μόνη και απροστάτευτη απέναντι σε ένα φορτίο που ξεπερνούσε τα όρια της καθημερινής διοικητικής ευθύνης. Αυτοκτονία...
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα
Εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συμμετοχή του Παύλου Πολάκη στα όργανα μετά τη διαγραφή του
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα
ΦΩΤΙΑ
Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από φλεγόμενη πολυκατοικία
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Δραπετσώνα: Απομακρύνθηκαν μητέρα και γιος – Επιχείρηση για ηλικιωμένη που αρνείται να φύγει
Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από φλεγόμενη πολυκατοικία