Ενημέρωση για τις αποσπάσεις, των αιρετών Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη

Ενημερωτικό

των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη

Εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινημάτων

Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας συνεχίζει να κρατά σε ομηρεία χιλιάδες συναδέλφους που έχουν υποβάλλει αίτηση για απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ.

Η ηγεσία του Υπ. Παιδείας φρόντισε να εμφανίσει χιλιάδες πλεονάσματα εκπαιδευτικών για να προχωρήσει στις ρουσφετολογικές και αδιαφανείς μετατάξεις στην πρωτοβάθμια. Ενέκρινε επίσης εκατοντάδες ρουσφετολογικές αποσπάσεις σε φορείς εκπαιδευτικών ακόμη και χωρίς να έχουν υποβάλλει αίτηση στην προβλεπόμενη προθεσμία.

Τώρα, η ηγεσία του Υπ. Παιδείας οχυρώνεται πίσω από τα μηδενικά πλεονάσματα που στέλνουν οι ΔΔΕ και στερεί το δικαίωμα της απόσπασης από χιλιάδες συναδέλφους που δικαιούνται να αποσπαστούν με βάση τα μόρια τους.

Το Υπ. Παιδείας έστειλε σήμερα επείγον έγγραφο στις ΔΔΕ και ζητά να απαντήσουν μέχρι αύριο (1/11/2013) για τον αριθμό κενών και πλεονασμάτων.

Εκτιμούμε ότι τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μαζί με τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ οφείλουν να παρέμβουν προς τους Δ/ντές ΔΕ προκειμένου να στείλουν τα πραγματικά κενά και πλεονάσματα. Είναι σαφές ότι ο αριθμός των συναδέλφων που έχουν διατεθεί στην Α/βάθμια πρέπει να υπολογιστεί στα πλεονάσματα που εμφανίζει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ήδη ορισμένες Δ/νσεις,  μετά από παρέμβαση των Δ.Σ. ΕΛΜΕ και των Αιρετών, έστειλαν νέα έγγραφα δηλώνοντας επιπλέον πλεονάσματα.

Συναδέλφισσες/ - οι,

Οφείλουμε να παρέμβουμε άμεσα και συντονισμένα για να αντιμετωπιστεί η ανάλγητη πρακτική της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας.

Ο αγώνας του κλάδου μας για να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες – απολύσεις θα συνεχιστεί και θα είναι πολύμορφος και παρατεταμένος.

Οι αγώνες μας για τη διασφάλιση του εργασιακού καθεστώτος όλων των συναδέλφων μας δεν αναστέλλονται.

Όμως, η παρέμβαση των ΕΛΜΕ, στην παραπάνω κατεύθυνση είναι υποχρέωση απέναντι σε χιλιάδες συναδέλφους που υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής του Υπουργού Παιδείας και αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 όπου θα επιδιώξουμε να εγκριθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ.

Αθήνα 31/10/2013

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο