Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία: Μέρες χούντας στην Α Διεύθυνση
Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία

Μέρες χούντας στην Α’ Διεύθυνση!

Στην Α΄Διεύθυνση Π.Ε. της Αθήνας παίζεται από την 1η του Σεπτέμβρη ένα στοίχημα από την κυβέρνηση του μνημονιακού εφιάλτη: Επιχειρεί να καταργήσει (και να το γενικεύσει) όλες τις υποστηρικτικές δομές του Δημόσιου σχολείου (ολοήμερα, τάξεις υποδοχής, τμήματα ένταξης), να συμπτύξει τα τμήματα και, κατά ακραία παράβαση όλης της κείμενης νομοθεσίας, να «κατασκευάσει» εκατοντάδες συναδέλφους  ως υπεράριθμους, να τους θέσει σε μια απίστευτη ομηρία και μετακίνηση εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ, παραβιάζοντας την οικογενειακή και προσωπική τους ζωή, αλλά και την ίδια την επαγγελματική τους υπόσταση με τη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και τις απολύσεις να χτυπούν την πόρτα μας.

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κ. Χατζημανώλη, μετά τη δέσμευσή της, παρουσία των Συλλόγων και δεκάδων εκπαιδευτικών, ότι θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών, την κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων και την τοποθέτηση των συναδέλφων με τήρηση των προβλεπομένων, υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τον Περιφερειάρχη Γκίνη (μέχρι πέρσι συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ) που ανέλαβε εργολαβικά την αποψίλωση και αποδόμηση των δημόσιων σχολείων στην Αθήνα και την Αττική και τη δημιουργία μιας κρίσιμης μάζας μετακινούμενων συναδέλφων έτοιμων να θυσιαστούν σε κάθε νέο παράγγελμα ενάντια στον εκπαιδευτικό και το δημόσιο σχολείο.

Ο Περιφερειάρχης, που παρέταξε τα ΜΑΤ, αλλά και εκτόξευσε ύβρεις απέναντι στους εκπαιδευτικούς ότι «αργομισθούν και λουφάρουν», ψάχνοντας επί ματαίω για μέρες να χρήσει κάποιον ως αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης ώστε να αναλάβει τη βρώμικη δουλειά, τον βρήκε στο πρόσωπο του κ Κάππα, που στις 6 η ώρα τα χαράματα της Τετάρτης, μέρα απεργίας, με τις κλούβες των ΜΑΤ παραταγμένες στην Περιφέρεια, παρέλαβε το «διοριστήριο» από το ΑΠΥΣΠΕ και μέχρι το βράδυ, ποιος ξέρει από ποιους σκοτεινούς θαλάμους, ανάρτησε με την υπογραφή του μια λίστα της ντροπής στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης που φέρει τον τίτλο «πίνακας προσωρινών τοποθετήσεων, 2013-2014». Πρόκειται για ένα πραγματικό πραξικόπημα για μια παράνομη ενέργεια, που καρατομεί τα σχολεία και την οικογενειακή ζωή των συναδέλφων, που αγνοεί όλες μα όλες τις διαδικασίες που έπρεπε να προηγηθούν με την ευθύνη του ΠΥΣΠΕ για τον καθορισμό των κενών και των πλεονασμάτων, για τον επίσημο χαρακτηρισμό των συναδέλφων ως υπεραράριθμων, για την ανάρτηση όλων των κενών, για την κλήση για δήλωση τοποθέτησης όλων των συναδέλφων.

Τα προκλητικά στοιχεία που περιλαμβάνει ο πίνακας τοποθέτησης που φέρει την υπογραφή Κάππα, οι εξώφθαλμες περιποιήσεις και οι εξώφθαλμοι εξοστρακισμοί συναδέλφων χωρίς κριτήρια, κυριολεκτικά στο σωρό, είναι όνειδος και καταγράφονται μα μαύρα γράμματα στην Ιστορία της εκπαίδευσης.  Ο πίνακας αυτός είναι διάτρητος και παράνομος εγκαθιδρύει μέρες χούντας στην Α΄Διεύθυνση και πρέπει να ακυρωθεί τώρα.

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών της Αθήνας, στηριζόμενοι στην απαίτηση και οργή των συναδέλφων πρέπει να συνεχίσουν με κάθε τρόπο (καταλήψεις, συγκεντρώσεις,απεργίες) τη μάχη για την ακύρωση των απαράδεκτων αυτών δεδομένων στην Α΄Διεύθυνση και στην Περιφέρεια αξιοποιώντας, χωρίς καθυστέρηση και κάθε ένδικο μέσο απαιτείται αυτή την ώρα .

Το αίτημα να ανακληθεί ο πίνακας να λειτουργήσουν τα σχολεία με βάση τις ανάγκες τους και να γίνουν όσα προβλέπονται για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων με την ευθύνη του ΠΥΣΠΕ, είναι ανυποχώρητο!

Όμως και κανείς δεν περισσεύει από την Α΄Αθήνας, γι αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να απομακρυνθούν προς άλλες Διευθύνσεις οι συνάδελφοι που βρίσκοντα στη διάθεση!

Καλούμε τους συλλόγους να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της διαθεσιμότητας που χτυπάει την πόρτα και να πιέσουν τη ΔΟΕ να πάρει θέση απέναντι στην εκτροπή και τις αυθαιρεσίες που εξελίσσονται. Να πάψει τη στοίχισή της στο κυβερνητικό στρατόπεδο που διασπά το πανεκπαιδευτικό μέτωπο την κρίσιμη αυτή ώρα. Να μπει ο κλάδος στην απεργία διαρκείας, να δυναμώσει το μέτωπο να ενισχυθεί η νικηφόρα προοπτική και η ανατροπή της πολιτικής που κλέβει τη ζωή μας κάθε μέρα. Αυτή είναι και η πιο συντριπτική απάντηση και αντίσταση της μαχόμενης εκπαίδευσης απέναντι στην αυθαιρεσία την παρανομία και τη βαρβαρότητα της πολιτικής  Κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Πόσο θα διαρκέσει

200 ΕΥΡΩ voucher για Laptop - Tablet: ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μοριοδότηση στην Ειδική Αγωγή: Αυτό είναι το κορυφαίο ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Παν.Αιγαίου

σχετικά άρθρα