ΟΛΜΕ: Για το θάνατο της συναδέλφισσας στη Λάρισα
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την οδύνη του εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών της χώρας μας για το άδικο και αδόκητο θάνατο της συναδέλφου Κλαίρης Καψαχάτη που συνέβη το Σάββατο 27/7/13.

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

Αθήνα, 28/7/2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Κ.ΚΑΨΑΧΑΤΗ

Η συνάδελφος Κλαίρη Καψαχάτη, εκπαιδευτικός ειδικότητας  Νοσηλευτικής στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, μητέρα δύο παιδιών ήταν μαχητική συνδικαλίστρια, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας. Είχε τεθεί πρόσφατα σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης από το υπουργείο Παιδείας, μαζί με άλλους 112 εκπαιδευτικούς από τη Λάρισα και τους 2500 εκπαιδευτικούς της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στο σύνολο της χώρας.

Η Κλαίρη Καψαχάτη υπήρξε δραστήριο μέλος της Επιτροπής Αγώνα που είχαν συστήσει οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Λάρισας στο νομό και αγωνίζονταν μαζί με όλους τους συναδέλφους της ενάντια στην πολιτική  κυβέρνησης και τρόικας που απολύει και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας και διαλύει το δημόσιο σχολείο.

Όμως η ταλαιπωρημένη καρδιά της δεν άντεξε. Έφυγε αγωνιζόμενη για τη ζωή και για μια δίκαιη κοινωνία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου. Υποσχόμαστε στη μνήμη της να μην υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα.

----------------------------

Το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου θρηνεί

Ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Θρηνούν για τον ξαφνικό και άδικο θάνατο της Καθηγήτριας  Νοσηλευτικής

του σχολείου μας Καψαχάτη Κλεοπάτρας

Μια Συνάδελφος εξαίρετη , μια Καθηγήτρια με ευαισθησίες.

Ακούραστη, παρόλο το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε, δεν το έβαζε κάτω.

Ο νους της να οργανωθούν τα εργαστήρια νοσηλευτικής να μην λείπει τίποτε από την εκπαίδευση των παιδιών.

Να τους εμπνεύσει την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, να τους μάθει να νοιάζονται για τον πόνο και την δυστυχία του άλλου. Να γίνουν πρώτα άνθρωποι, για να μπορέσουν να υπηρετήσουν την Νοσηλευτική που τόσο αγαπούσε. Αφιέρωσε ατέλειωτες ώρες – εκτός ωρών διδασκαλίας-, για να παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια , να υλοποιεί με τους μαθητές, καινοτόμα προγράμματα.

Αγωγής Υγείας, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά  . Διοργάνωνε κάθε χρόνο, όλες τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που ο νόμος ορίζει ,για την ειδικότητα της Νοσηλευτικής. Να μη λείψει η γνώση από τους μαθητές και η επαφή τους με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες .

Υπερασπιζόταν το δίκιο κάθε συναδέλφου με πάθος. Δεν έλειψε από καμία συνάντηση του συλλόγου ,εντός ή εκτός του σχολείου

Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας να καταργήσει 50 ειδικότητες από την τεχνική εκπαίδευση ,ανάμεσά τους και την Νοσηλευτική, την έβγαλε για άλλη φορά, δυναμικά στον αγώνα.

Προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις και την φωνή της να αναδείξει το άδικο αυτής της κυβερνητικής απόφασης. Να υπερασπίσει για άλλη μια φορά το δίκιο των Καθηγητών , των μαθητών, των φτωχών γονιών.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου ,από 153 βουλευτές, ήταν το θανάσιμο πλήγμα για την Κλαίρη.  Βίωσε την απώλεια να  μην ξαναμπεί στην τάξη, να μην ξαναδεί τους μαθητές της .  Εξαιτίας της απόφασης 153 βουλευτών. Που δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες την υπέρτατη προσφορά του εκπαιδευτικού λειτουργού.

Την βαθιά ανθρώπινη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους μαθητές και στον Δάσκαλο. Κι όταν σου στερούν αυτή τη σχέση μαραζώνεις.   Η ευαίσθητη καρδιά της δεν άντεξε τόση ΑΔΙΚΙΑ.

Ακόμη και την Παρασκευή , μια μέρα πριν τον άδικο θάνατό της ήταν στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας, ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα. Το επόμενο ραντεβού ήταν την Δευτέρα στις έξι.

Αγωνίστρια μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Οι παραινέσεις πολλών από μας να κοιτάξει λίγο τον εαυτό της, δεν εισακούστηκαν ποτέ .

Αποστολή της ο αγώνας για όλους , για καλύτερες συνθήκες ζωής για τους συνανθρώπους της.

Χρέος μας η θυσία της να μην πάει χαμένη.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό ,για την επαναφορά των ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση και την επιστροφή των καθηγητών στις θέσεις τους. Για να έχουν ευκαιρίες οι μαθητές και οι νέοι να καλυτερέψουν την ζωή τους.

ΘΑ μας λείψεις Κλαίρη.

Θα σε θυμόμαστε πάντα . Είσαι κομμάτι της ζωής μας.

Καλό σου ταξίδι

Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια

Ο Σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Σάββατο 27/7/2013.