Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Και ξαφνικά ήρθε η ώρα της εκτέλεσης. Ο δήμιος διέταξε το εκτελεστικό απόσπασμα να πάρει θέση. Ποιό είναι Το θύμα;  Δεν έχει καμιά σημασία. Αρκεί να ρεύσει αίμα. Το θηρίο πρέπει να τραφεί. Χρειάζεται  φρέσκο αίμα και φρέσκια σάρκα.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΡΕΕΙ ΠΟΤΑΜΙ

 ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Ι. ΒΛΑΝΔΟΥ

Και ξαφνικά ήρθε η ώρα της εκτέλεσης. Ο δήμιος διέταξε το εκτελεστικό απόσπασμα να πάρει θέση. Ποιό είναι Το θύμα;  Δεν έχει καμιά σημασία. Αρκεί να ρεύσει αίμα. Το θηρίο πρέπει να τραφεί. Χρειάζεται  φρέσκο αίμα και φρέσκια σάρκα.

Υποψήφιο θύμα, δυνητικά μπορεί να είναι ο καθένας μας. Τώρα επελέγησαν οι καθηγητές του τομέα Υγείας, της αισθητικής, της κομμωτικής, της γραφιστικής. Αύριο οι ψυκτικοί ,οι υδραυλικοί, μεθαύριο οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί και τελειωμό δεν έχει, μέχρι να μας τελειώσουν ηθικά και ψυχικά, γιατί οικονομικά είμαστε ήδη νεκροί. Άλλωστε μετά την ΕΡΤ ποιος θα «τολμήσει» να σηκώσει κεφάλι.

Και εμείς τι κάνουμε? Παρακολουθούμε μοιρολατρικά  το τέλος μας και κρυφογελάμε γιατί ευτυχώς  σ αυτή τη φάση δεν είμαστε εμείς  τα θύματα. Ξεχνάμε όμως πως το θηρίο για να ζήσει χρειάζεται όλο και περισσότερο αίμα, όλο και περισσότερη σάρκα. Αν δεν «σκοτώσουμε » το θηρίο είναι νομοτελειακά βέβαιο πως  θα είμαστε το επόμενο θύμα. Πρέπει να τους «πεθάνουμε πριν μας πεθάνουν».

Υπάρχει άνθρωπος που θα βάλει την υπογραφή του στην απόλυση ενός εργαζόμενου; Πόσο χαμηλά μπορεί να φθάσει το ανθρώπινο είδος!

Το να προσπαθεί ο κάθε κλάδος συντεχνιακά να « σώσει το τομάρι του» μέσα από διαδικασίες διαχωρισμού του από τους υπόλοιπους, δημιουργώντας συλλόγους ΑΣΕΠΙΤΩΝ ή ότι δήθεν εκείνος είναι αξιολογημένος σε σχέση με τους συναδέλφους τους, το μόνο που μπορεί να δείξει είναι η ανθρωποφαγία στην οποία εσκεμμένα μας οδηγούν για ευκολότερη χειραγώγηση μέσα από το διαίρει και βασίλευε.

Ή θα σωθούμε όλοι μαζί  ή θα βουλιάξουμε αύτανδροι.

Στη Σιβιτανίδειο το παλαιότερο συγκρότημα σχολείων τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα (από το 1927)  το αίμα έρευσε άφθονο. Με μία απόφαση μόνο προσπαθούν να αποσαρθρώσουν τον ιστό της διαλύοντάς την, στρέφοντας προφανώς πελάτες στην ιδιωτική εκπαίδευση (άλλωστε ο Υπουργός φρόντισε να εγκαινιάσει πριν λίγες μέρες μεγάλο ιδιωτικό ΙΕΚ) αφού με την κατάργηση του τομέα Υγείας Πρόνοιας και των άλλων ειδικοτήτων, γραφικών τεχνών, κομμωτικής, αισθητικής, 3 από τις 6 σχολικές μονάδες αντιμετωπίζουν σοβαρότατο θέμα επιβίωσης. 20 τμήματα μαθητών  λιγότερα , 25  μόνιμοι καθηγητές οδηγούνται άμεσα σε  απόλυση (με προϋπηρεσία πάνω από 15 χρόνια για όλους) και άλλοι 30-35 θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το ωράριό τους. Πολύ μεγάλο το κόστος.

Ο αγώνας μας  για να αποτραπούν οι απολύσεις θα είναι σκληρός, μαζικός, ενιαίος και αφορά όλους χωρίς καμιά εξαίρεση. Δεν θα επιτρέψουμε τη θυσία αυτή. Είναι πολύ βαρύ το τίμημα για τη Σιβιτανίδειο, η οποία πρέπει να ζήσει και θα ζήσει για να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση στα παιδιά του Ελληνικού λαού.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

dimotiko amfissa 1
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Δράσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο 3ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ