Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Και ξαφνικά ήρθε η ώρα της εκτέλεσης. Ο δήμιος διέταξε το εκτελεστικό απόσπασμα να πάρει θέση. Ποιό είναι Το θύμα;  Δεν έχει καμιά σημασία. Αρκεί να ρεύσει αίμα. Το θηρίο πρέπει να τραφεί. Χρειάζεται  φρέσκο αίμα και φρέσκια σάρκα.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΡΕΕΙ ΠΟΤΑΜΙ

 ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Ι. ΒΛΑΝΔΟΥ

Και ξαφνικά ήρθε η ώρα της εκτέλεσης. Ο δήμιος διέταξε το εκτελεστικό απόσπασμα να πάρει θέση. Ποιό είναι Το θύμα;  Δεν έχει καμιά σημασία. Αρκεί να ρεύσει αίμα. Το θηρίο πρέπει να τραφεί. Χρειάζεται  φρέσκο αίμα και φρέσκια σάρκα.

Υποψήφιο θύμα, δυνητικά μπορεί να είναι ο καθένας μας. Τώρα επελέγησαν οι καθηγητές του τομέα Υγείας, της αισθητικής, της κομμωτικής, της γραφιστικής. Αύριο οι ψυκτικοί ,οι υδραυλικοί, μεθαύριο οι φιλόλογοι, οι μαθηματικοί και τελειωμό δεν έχει, μέχρι να μας τελειώσουν ηθικά και ψυχικά, γιατί οικονομικά είμαστε ήδη νεκροί. Άλλωστε μετά την ΕΡΤ ποιος θα «τολμήσει» να σηκώσει κεφάλι.

Και εμείς τι κάνουμε? Παρακολουθούμε μοιρολατρικά  το τέλος μας και κρυφογελάμε γιατί ευτυχώς  σ αυτή τη φάση δεν είμαστε εμείς  τα θύματα. Ξεχνάμε όμως πως το θηρίο για να ζήσει χρειάζεται όλο και περισσότερο αίμα, όλο και περισσότερη σάρκα. Αν δεν «σκοτώσουμε » το θηρίο είναι νομοτελειακά βέβαιο πως  θα είμαστε το επόμενο θύμα. Πρέπει να τους «πεθάνουμε πριν μας πεθάνουν».

Υπάρχει άνθρωπος που θα βάλει την υπογραφή του στην απόλυση ενός εργαζόμενου; Πόσο χαμηλά μπορεί να φθάσει το ανθρώπινο είδος!

Το να προσπαθεί ο κάθε κλάδος συντεχνιακά να « σώσει το τομάρι του» μέσα από διαδικασίες διαχωρισμού του από τους υπόλοιπους, δημιουργώντας συλλόγους ΑΣΕΠΙΤΩΝ ή ότι δήθεν εκείνος είναι αξιολογημένος σε σχέση με τους συναδέλφους τους, το μόνο που μπορεί να δείξει είναι η ανθρωποφαγία στην οποία εσκεμμένα μας οδηγούν για ευκολότερη χειραγώγηση μέσα από το διαίρει και βασίλευε.

Ή θα σωθούμε όλοι μαζί  ή θα βουλιάξουμε αύτανδροι.

Στη Σιβιτανίδειο το παλαιότερο συγκρότημα σχολείων τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα (από το 1927)  το αίμα έρευσε άφθονο. Με μία απόφαση μόνο προσπαθούν να αποσαρθρώσουν τον ιστό της διαλύοντάς την, στρέφοντας προφανώς πελάτες στην ιδιωτική εκπαίδευση (άλλωστε ο Υπουργός φρόντισε να εγκαινιάσει πριν λίγες μέρες μεγάλο ιδιωτικό ΙΕΚ) αφού με την κατάργηση του τομέα Υγείας Πρόνοιας και των άλλων ειδικοτήτων, γραφικών τεχνών, κομμωτικής, αισθητικής, 3 από τις 6 σχολικές μονάδες αντιμετωπίζουν σοβαρότατο θέμα επιβίωσης. 20 τμήματα μαθητών  λιγότερα , 25  μόνιμοι καθηγητές οδηγούνται άμεσα σε  απόλυση (με προϋπηρεσία πάνω από 15 χρόνια για όλους) και άλλοι 30-35 θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το ωράριό τους. Πολύ μεγάλο το κόστος.

Ο αγώνας μας  για να αποτραπούν οι απολύσεις θα είναι σκληρός, μαζικός, ενιαίος και αφορά όλους χωρίς καμιά εξαίρεση. Δεν θα επιτρέψουμε τη θυσία αυτή. Είναι πολύ βαρύ το τίμημα για τη Σιβιτανίδειο, η οποία πρέπει να ζήσει και θα ζήσει για να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση στα παιδιά του Ελληνικού λαού.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

axiologisi
ΠΑΜΕ αξιολόγηση ή Αντίσταση;
«Το εκπαιδευτικό κίνημα μπορεί να έχει ως πυξίδα τους αγώνες ενάντια στην αξιολόγηση και την πρόσφατη απεργία – αποχή που μετά το πραξικόπημα της...
ΠΑΜΕ αξιολόγηση ή Αντίσταση;
Χρήστος Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας: Εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας
Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας, ενώ αναφέρεται και σε μια σειρά μέτρων που είναι...
Χρήστος Σταϊκούρας: Εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας