Thumbnail
ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΕΛΜΕ -Θ

Δελτίο τύπου

Για τις κινητοποιήσεις, τις απαντήσεις της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και τη στάση του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης

Όλοι οι εκπαιδευτικοί στην ανοιχτή συζήτηση-συνέλευση, στις 10.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου για τον προγραμματισμό δράσης και κλιμάκωση του αγώνα

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν  μαζικά σήμερα στην κατάληψη των γραφείων  Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και στην συγκέντρωση που οργάνωσαν οι ΕΛΜΕ. Με τις κινητοποιήσεις μας απαιτήσαμε  την ανάκληση των απολύσεων στην εκπαίδευση και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς, την επαναπρόσληψη των αναπληρωτών και  διατρανώσαμε την αντίθεση μας στα σχέδια της κυβέρνησης που διαλύουν την παιδεία και τις δημόσιες κοινωνικές παροχές.

Στην κατάληψη που έγινε στις 10.30 π.μ. στη Διεύθυνση ζητήσαμε από το Διευθυντή να πάρει θέση για τις δραματικές εξελίξεις στην εκπαίδευση, να μην στείλει καμία λίστα ονομάτων στο υπουργείο, να μην προχωρήσει σε καμία διαδικασία έγκρισης που θα θέτει εκπαιδευτικούς σε καθεστώτος διαθεσιμότητας – απολύσεων, καθώς  και να μεταφέρει τα αιτήματα του κλάδου στο υπουργείο παιδείας. Ο Διευθυντής εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εκπαιδευτικών, συμφώνησε με τις εκτιμήσεις μας για τις καταστροφικές συνέπειες των διαθεσιμότητων - απολύσεων  στη λειτουργία του σχολείου και δήλωσε ότι δεν περισσεύει κανείς εκπαιδευτικός. Με βάση αυτή του την τοποθέτηση του ζητήθηκε να τοποθετηθεί και δημόσια προς την κοινωνία.

Η συγκέντρωση και πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου στις 1.00 το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης και κατέληξε στο υπουργείο. Αντιπροσωπεία των ΕΛΜΕ και εκπρόσωπος της ΔΟΕ συνάντησε τον υπουργό και ζήτησε να μεταφέρει τις διεκδικήσεις των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών στην κυβέρνηση Mε αποφασιστικότητα και σαφήνεια απαίτησε, ο υπουργός για λόγους και προσωπικής ευθύνης απέναντι σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που διαλύονται οι ζωές τους, να δεσμευτεί και να μη ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο- «λαιμητόμο». Ο υπουργός με την ίδια σαφήνεια μας απάντησε ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο! Αρνηθήκαμε να ακούσουμε τη γνωστή επιχειρηματολογία λόγω «εθνικού συμφέροντος» την οποία  προτάσσει για τη στάση του. Καταθέσαμε υπόμνημα με τις απαιτήσεις του κλάδου. Δηλώσαμε ότι το λόγο έχουν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με  κλιμάκωση και κορύφωση των αγώνων μας θα σταματήσουμε τις απολύσεις, θα φτάσουμε στην ανατροπή και αποχωρήσαμε.

Συνεχίζουμε την υλοποίηση του πολύμορφου και συντονισμένου αγώνα των ΕΛΜΕ και των σωματείων που βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων, όπως των ΟΤΑ, των σχολικών φυλάκων, της ΕΡΤ, καθώς και άλλων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Καλούμε την Πέμπτη, στις 10.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου όλους τους εκπαιδευτικούς μόνιμους (;) και αναπληρωτές σε ανοιχτή συζήτηση-συνέλευση, για προγραμματισμό της δράσης μας και αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα μας.

Την Παρασκευή 12/7, στις 7.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου οργανώνουμε  μαζί με όλα τα σωματεία παλλαϊκό συλλαλητήριο και πορεία στην ΕΡΤ 3. Στο χώρο της ΕΡΤ 3, το βράδυ προγραμματίζεται ανοιχτή  συζήτηση των σωματείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thranio
ΕΕΠ: Ανοίγει η πρόσκληση για νέες θέσεις Ψυχολόγων, Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών
Υπουργική απόφαση καθορίζει διαδικασία επιλογής Ψυχολόγων, Σχολικών Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και...
ΕΕΠ: Ανοίγει η πρόσκληση για νέες θέσεις Ψυχολόγων, Νοσηλευτών και Κοινωνικών Λειτουργών
ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί: Σοβάδες, κοντέινερ και πλημμυρισμένα προαύλια: Η πραγματικότητα στα σχολεία της Κεφαλονιάς
Εκπαιδευτικοί της Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλουν την κυβερνητική επίσκεψη ως επικοινωνιακή προπαγάνδα – «Απαιτούνται λύσεις, όχι βιτρίνες»
Εκπαιδευτικοί: Σοβάδες, κοντέινερ και πλημμυρισμένα προαύλια: Η πραγματικότητα στα σχολεία της Κεφαλονιάς
καιρός βροχές
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά έντονα φαινόμενα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως την Πέμπτη
Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά έντονα φαινόμενα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ έως την Πέμπτη
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Γιατί οι Μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις καθυστερούν στην υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης;
​​​​​​​Η χαμηλή ψηφιακή ωριμότητα, η έλλειψη στρατηγικής και ο φόβος της καινοτομίας κρατούν την Ελλάδα πίσω στη νέα τεχνολογική εποχή
Γιατί οι Μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις καθυστερούν στην υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης;