Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Υπόμνημα για την κατάργηση της ΠΝΠ και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης
Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Θεσ/νίκη  25/06/13

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698

http://aelmethe.blogspot.com

Προς : Δ/νσεις, ΜΜΕ

Σχολεία

Υπόμνημα Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την κατάργηση της Π.Ν.Π .και τον Αυταρχισμό της Κυβέρνησης

 

Την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου που οδηγεί και στο κλείσιμο της ΕΡΤ, με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, την ακύρωση όσων υπουργικών αποφάσεων για πολιτική επιστράτευση εκκρεμούν αυτή την περίοδο στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), καθώς και να μην εγκριθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τις διαδηλώσεις, ζητάμε από την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 «Η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει διά πυρός και σιδήρου την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει όλο και περισσότερο στην ωμή βία και την καταστολή, εφαρμόζοντας το αυταρχικό δόγμα "νόμος και τάξη" σε βάρος εργαζομένων, απεργών, διαδηλωτών. Ο "νόμος" που επικαλείται είναι το συμφέρον μιας δράκας επιχειρηματικών ομίλων και "τάξη" η άδικη και βίαιη επιβολή του στους εργαζόμενους και συνολικά το λαό.

Στα πλαίσια αυτά, η κυβέρνηση δε διστάζει να καταπατά βάναυσα και αυθαίρετα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες και θυσίες και διακηρύσσονται ακόμη και στο υπάρχον συνταγματικό νομοθετικό πλαίσιο, όπως είναι το δικαίωμα της απεργίας και της δημόσιας συγκέντρωσης.

Χαρακτηριστικές τέτοιες περιπτώσεις είναι οι επανειλημμένες επιστρατεύσεις των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο μετρό και πρόσφατα των καθηγητών, η αντιμετώπιση εργαζομένων που παλεύουν για την επιβίωσή τους με στρατιές ΜΑΤ στις εισόδους των εργοστασίων - επιχειρήσεων και στους δρόμους, αλλά και η βιομηχανία Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για να περάσει η άμεση εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων.

Παράλληλα, με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που υπέγραψε πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και δόθηκε στο Δικαστήριο (ΣτΕ)  για επεξεργασία, επιχειρείται ο απαράδεκτος περιορισμός των εργατικών και λαϊκών διαδηλώσεων στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις, των οποίων η απαγόρευση θα επαφίεται στην κρίση του αρμόδιου αστυνομικού διευθυντή.

Σε αυτήν την πρωτοφανή κλιμάκωση του αυταρχισμού που επιχειρεί η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους και συνολικά το λαό, προκειμένου να επιτύχει τη βίαιη υποταγή τους στο "δίκαιο" και τα συμφέροντα των βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, μεγαλοκαναλαρχών, εφοπλιστών και τραπεζιτών, θεωρούμε ότι οι δικαστές έχουν την ηθική υποχρέωση και τη δυνατότητα να αντιταχθούν, να μη δικαιώσουν την αδικία, την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό. Θεωρούμε επίσης ότι η κυβέρνηση αν δεν κάνει πίσω θα βρεθεί αντιμέτωπη με  την πλειοψηφία του λαού.

Σε διαφορετική περίπτωση, κυβέρνηση και Δικαστές, είναι υπόλογοι στη συνείδηση των εργαζόμενων και του λαού.

Ζητάμε πρώτα απ’ όλα από την κυβέρνηση που έχει την κύρια  και καθοριστική ευθύνη, (αλλά και από τους Δικαστές):

Να καταργηθεί ΤΩΡΑ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μην χρησιμοποιηθεί ξανά ενάντια στους εργαζόμενους και το ίδιο το Σύνταγμα.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που στηρίζεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου και η οποία διατάσσει την κατάργηση της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Να μην προχωρήσουν οι άμεσοι σχεδιασμοί της για κατάργηση δημόσιων οργανισμών στη βάση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (στην πόλη μας η ΕΛΒΟ), το ΙΓΜΕ, το ΚΕΘΕΑ με την τεράστια κοινωνική του προσφορά μαζί με τον ΟΚΑΝΑ, τις δεκάδες ή και εκατοντάδες οργανισμούς, δήμων (όπως αποκομιδή σκουπιδιών, παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί και πολιτιστικοί οργανισμοί κ.ά.) , τις υπηρεσίες Περιφερειών, την ΕΥΑΘ, Νοσοκομεία (στην πόλη μας όπως το «ΠΑΝΑΓΙΑ» της Ν. Κρήνης, το Αφροδισίων κ.ά.) με τεράστιες επιπτώσεις σε ασθενείς και εργαζόμενους.. Να μην προχωρήσει  στη συρρίκνωση υπηρεσιών του Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, την κατάργηση δημόσιων Ταμείων (ΔΟΥ).

Να μην επιχειρηθεί κατάργηση  Σχολείων (νέες συγχωνεύσεις δημοτικών, μιλάνε για 200), συγχωνεύσεις Γυμνασίων, Λυκείων, με καταργήσεις ειδικοτήτων (π.χ. πληροφορικής), με το Νέο τεχνολογικό λύκειο (ΕΠΑΛ_ΕΠΑΣ) και με τις καταργήσεις οργανικών θέσεων, από τα οποία απειλούνται  χιλιάδες εκπαιδευτικοί να βρεθούν στο δρόμο τη στιγμή που υπήρχαν ελλείψεις εκπαιδευτικών τις προηγούμενες χρονιές ενώ  θα έχουν τεράστια επίπτωση στα μορφωτικά δικαιώματα  των παιδιών.

Τέλος να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για κατάργηση  εκατοντάδων άλλων δημόσιων οργανισμών που θα έχουν άμεση συνέπεια την κατάργηση υπηρεσιών για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους  μόνο και μόνο για να παραδοθούν για κέρδη σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις που εκκρεμούν στην Ολομέλεια και προβλέπουν την πολιτική επιστράτευση/επίταξη υπηρεσιών απεργών.

Να μην υπάρξει καμιά δίωξη απεργών καθηγητών οι οποίοι άσκησαν το δικαίωμα της απεργίας (με αποφάσεις του κλάδου) με ισχύουσα την πολιτική επιστράτευση.

Να μη γίνει δεκτό και να επιστραφεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που επιβάλλει σοβαρούς περιορισμούς στο δικαίωμα της διαδήλωσης.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε συμμετοχή

στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ Δημοσίου

την Τετάρτη 26 Ιούνη 2013, στις 12:30,

στο Υπ. Μακεδονίας-Θράκης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο Πρόεδρος                                                          O Γ. Γραμματέας  

Αγγαθαγγέλου Νίκος                                            Μήτσος Παναγιώτης

 

σχετικά άρθρα