ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση (7/20-6-2013 πράξη) της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ Φωκίδας (πλην των 2 αιρετών) να καταργήσει 37 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία της Φωκίδας αφήνοντας ουσιαστικά τα σχολεία με λιγότερους καθηγητές και αρκετά από αυτά χωρίς Γυμναστές, Μουσικούς, Ξενόγλωσσους, Πληροφορικούς και άλλες ειδικότητες. Καταργούν σε κάθε σχολείο από μία έως και δέκα θέσεις όπως χαρακτηριστικά στο ΕΠΑΛ Άμφισσας που είναι και το μόνο ΕΠΑΛ στο νομό!
Στηριζόμενοι στο νέο ωράριο και με -λογιστική αντίληψη αριθμών- δημιουργούν προϋποθέσεις προσαρμογής του σχολείου στις απαιτήσεις και στις ανάγκες της αγοράς υποβαθμίζοντας τα σχολεία και το έργο τους.
Προσπαθούν να διαλύσουν κάθε ιστό συλλογικότητας, αφαιρούν κάθε περιθώριο αυτονομίας και ελέγχου της σχολικής καθημερινότητας από τον εκπαιδευτικό. Αφού οι εκπαιδευτικοί θα είναι αριθμητικά λιγότεροι και οι διορισμοί θα είναι ανύπαρκτοι θα πρέπει να γυρνάμε όλο και περισσότεροι σε δυο τρία ή και παραπάνω σχολεία λόγω της αύξησης του ωραρίου, βρισκόμενοι σε διαρκή ομηρία και περιπλάνηση με διαφορετική οικονομική, ασφαλιστική και εργασιακή αντιμετώπιση.
Σιγοντάρουν στις πιέσεις της τρόικας για κινητικότητα, διαθεσιμότητα, απολύσεις στο δημόσιο και φυσικά στην εκπαίδευση.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Αυτά είναι τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. Το εάν θα γίνουν πράξη εξαρτάται από τη στάση όσων θίγονται από αυτά. Εξαρτάται από τη στάση των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που στέλνουν τα παιδιά τους στη δημόσια εκπαίδευση, των εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών που φοιτούν σ΄ αυτήν καθώς και των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών που εργάζονται σ’ αυτήν.
Γονείς κι εκπαιδευτικοί, θα υπερασπίσουμε ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών, στις ανάγκες των καιρών.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 06 2012
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 28/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ