Thumbnail
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει την αμέριστη κι ανεπιφύλακτη συμπαράστασή της, στο συνάδελφο Στέφανο Γκουλιώνη, δάσκαλο και διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας  για παιδιά με αυτισμό , ο οποίος παραπέμπεται  στο πειθαρχικό συμβούλιο  με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, με  κίνδυνο την άμεση απόλυσή  του.

 

Κόρινθος 23-4-2013

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ           Αρ πρωτ.60

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ    

        ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ             

 Κολοκοτρώνη  52,  201 00  Κόρινθος                                

Τηλ 6977625684

Εmail: [email protected] 

                          Προς

  1) ΔΟΕ

   2)Τα Μέλη μας   

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει την αμέριστη κι ανεπιφύλακτη συμπαράστασή της, στο συνάδελφο Στέφανο Γκουλιώνη, δάσκαλο και διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας  για παιδιά με αυτισμό , ο οποίος παραπέμπεται  στο πειθαρχικό συμβούλιο  με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, με  κίνδυνο την άμεση απόλυσή  του.

Συγκεκριμένα η υπόθεσή του αφορά σε συμμετοχή   σε  διαμαρτυρία  ενάντια  στην  αντιλαϊκή πολιτική,  την  ημέρα  της  παρέλασης για την 25Η Μαρτίου , όπου  και  συνελήφθη εντελώς  αναίτια. Η σχετική απόφαση στηρίζεται στο μνημονιακό νόμο 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας(η υπόθεση  δεν  έχει  εκδικασθεί  οριστικά) , που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια. Αποτελεί  στην  ουσία  πολιτική  δίωξη και  απαγόρευση  κάθε διαμαρτυρίας. Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα φόβου, που δεσμεύει τον καθένα μας, καθώς αφορά στην καθημερινότητά μας και σε ζητήματα στα οποία θα μπορούσαμε ανθρωπίνως να εμπλακούμε όλοι. Επιπλέον η κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι εντελώς ασαφής και αυθαίρετη.

Η στήριξη, λοιπόν, στο συνάδελφο δεν αποτελεί συντεχνιακό αίτημα ούτε έχει προσωπικό χαρακτήρα. Δεν είναι καν θέμα συναδελφικής αλληλεγγύης. Θέτει ζήτημα αποκατάστασης του δικαίου και της προσωπικής αξιοπρέπειας. Υπερασπιζόμαστε με αυτό τον τρόπο δικαιώματα κατοχυρωμένα όχι μόνο από το Σύνταγμά μας αλλά και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Με την εφαρμογή του μνημονιακού αυτού νόμου είμαστε όλοι υπό διωγμό!

    Ζητούμε την κατάργηση του μνημονιακού νόμου 4093/ 2012.

      Ζητούμε την άμεση αθώωση του συναδέλφου και την παύση  κάθε  δίωξης του.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Στην Καστοριά σήμερα Παρασκευή η Σοφία Ζαχαράκη - Ο λόγος της επίσκεψης
Την Καστοριά επισκέπτεται η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σήμερα Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026 στο πλαίσιο επαφών με τη σχολική κοινότητα και τους...
Στην Καστοριά σήμερα Παρασκευή η Σοφία Ζαχαράκη - Ο λόγος της επίσκεψης
γραφειο τελετων
Μια διαφήμιση γραφείου τελετών για τη... γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου που έγινε viral!
Το αν αυτό είναι «ευφυές μάρκετινγκ» ή «ατυχές τρολάρισμα» είναι μια συζήτηση που, όπως φαίνεται, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες αναζωπυρώνεται.
Μια διαφήμιση γραφείου τελετών για τη... γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου που έγινε viral!