Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει την αμέριστη κι ανεπιφύλακτη συμπαράστασή της, στο συνάδελφο Στέφανο Γκουλιώνη, δάσκαλο και διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας  για παιδιά με αυτισμό , ο οποίος παραπέμπεται  στο πειθαρχικό συμβούλιο  με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, με  κίνδυνο την άμεση απόλυσή  του.

 

Κόρινθος 23-4-2013

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ           Αρ πρωτ.60

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ    

        ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ             

 Κολοκοτρώνη  52,  201 00  Κόρινθος                                

Τηλ 6977625684

Εmail: [email protected] 

                          Προς

  1) ΔΟΕ

   2)Τα Μέλη μας   

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει την αμέριστη κι ανεπιφύλακτη συμπαράστασή της, στο συνάδελφο Στέφανο Γκουλιώνη, δάσκαλο και διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας  για παιδιά με αυτισμό , ο οποίος παραπέμπεται  στο πειθαρχικό συμβούλιο  με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, με  κίνδυνο την άμεση απόλυσή  του.

Συγκεκριμένα η υπόθεσή του αφορά σε συμμετοχή   σε  διαμαρτυρία  ενάντια  στην  αντιλαϊκή πολιτική,  την  ημέρα  της  παρέλασης για την 25Η Μαρτίου , όπου  και  συνελήφθη εντελώς  αναίτια. Η σχετική απόφαση στηρίζεται στο μνημονιακό νόμο 4093/ 2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο.

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας(η υπόθεση  δεν  έχει  εκδικασθεί  οριστικά) , που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια. Αποτελεί  στην  ουσία  πολιτική  δίωξη και  απαγόρευση  κάθε διαμαρτυρίας. Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα φόβου, που δεσμεύει τον καθένα μας, καθώς αφορά στην καθημερινότητά μας και σε ζητήματα στα οποία θα μπορούσαμε ανθρωπίνως να εμπλακούμε όλοι. Επιπλέον η κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι εντελώς ασαφής και αυθαίρετη.

Η στήριξη, λοιπόν, στο συνάδελφο δεν αποτελεί συντεχνιακό αίτημα ούτε έχει προσωπικό χαρακτήρα. Δεν είναι καν θέμα συναδελφικής αλληλεγγύης. Θέτει ζήτημα αποκατάστασης του δικαίου και της προσωπικής αξιοπρέπειας. Υπερασπιζόμαστε με αυτό τον τρόπο δικαιώματα κατοχυρωμένα όχι μόνο από το Σύνταγμά μας αλλά και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Με την εφαρμογή του μνημονιακού αυτού νόμου είμαστε όλοι υπό διωγμό!

    Ζητούμε την κατάργηση του μνημονιακού νόμου 4093/ 2012.

      Ζητούμε την άμεση αθώωση του συναδέλφου και την παύση  κάθε  δίωξης του.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών o Γιώργος Σουφλιάς
Γιώργος Σουφλιάς: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Υπήρξε επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός της ΝΔ και δύο φορές διεκδικητής της αρχηγίας του κόμματος
Γιώργος Σουφλιάς: Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου για τον Αλέξη Τσίπρα
ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η εισήγηση Φάμελλου για "άνοιγμα" σε ΕΛ.ΑΣ. και Αλέξη Τσίπρα
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση με εσωκομματικά "πυρά" από Παύλο Πολάκη και Νίκο Παππά
ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η εισήγηση Φάμελλου για "άνοιγμα" σε ΕΛ.ΑΣ. και Αλέξη Τσίπρα
Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: Στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του υφυπουργού Παιδείας
Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα έξω από την κατοικία του Νίκου Παπαϊωάννου: «Δεν έκανα ποτέ πίσω», δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας
Νίκος Παπαϊωάννου: Στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του υφυπουργού Παιδείας