Εκπαίδευση 0

ΠΟΣΔΕΠ: Στροφή προς τα αριστερά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΠΟΣΔΕΠ: Στροφή προς τα αριστερά

Μεγάλες ανατροπές αλλά και συγκρούσεις επιφύλασσε το τριήμερο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μελών ΔΕΠ (ΠΟΣΔΕΠ) που ολοκληρώθηκε χθες, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις αριστερές δυνάμεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, οι οποίες έχουν αντιτεθεί σκληρά στις νομοθετικές παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων στα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, μέσα σε εκρηκτικό κλίμα και υπό το βάρος καταγγελιών για οικονομικά σκάνδαλα αλλά και λαθροχειρίες από τις νυν ηγετικές παρατάξεις, χθες, κατά την ψηφοφορία για τη συγκρότηση της (33μελούς) Διοικούσας Επιτροπής, πρώτη δύναμη αναδείχτηκε το ευρύ μέτωπο συνασπισμού όλων των αριστερών παρατάξεων -πλην της ΔΗΠΑΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ- και των κινήσεων Φιλοσοφικής και ΕΜΠ κόντρα στο συγκυβερνητικό μπλοκ (ΚΙΠΑΝ – ΑΡ.ΜΕ. προσκείμενες σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αντιστοίχως) που προσδιόρισε την πολιτική της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, εμφανίστηκαν τριγμοί στην προεδρική συμμαχία, όχι ασύνδετοι με τις καταγγελίες στο πλαίσιο του συνεδρίου. Το Σάββατο, ημέρα απολογισμού δράσης, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής αποκάλυψε τη διάθεση υπέρογκων ποσών σε νομικούς συμβούλους αλλά και τη σπατάλη χρημάτων για ταξίδια του προέδρου της Ομοσπονδίας, Νίκου Σταυρακάκη. Τη διερεύνηση του θέματος θα αναλάβει η νέα Δ.Ε. Χθες, ημέρα ψηφοφορίας, έγινε σάλος με το ψηφοδέλτιο της ΑΡ.ΜΕ., όπου εντάχθηκε το όνομα υποψηφίου ο οποίος ανήκε σε άλλον αριστερό συνδυασμό!

Σύμφωνα με την καταμέτρηση, πρώτη δύναμη στη Δ.Ε. αναδείχτηκε η Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων (Συσπείρωση, Δίκτυο, Παν. Δάσκαλοι ΕΜΠ, Θετ. Επιστημών ΕΚΠΑ κ.ά.), με 70 ψήφους (10 έδρες). Ακολούθησαν, ΑΣΚΕΥ με 55 ψήφους, ΚΙΠΑΝ με 43, ΑΡ.ΜΕ. με 25, ΔΗΠΑΚ με 17, Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΠΘ με 15, Ιατρική Αθηνών με 6.

Βέβαια, η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα αναδειχτεί από την 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή και τις συμμαχίες που θα επιχειρηθούν στους κόλπους της. Πιθανότερη η επικράτηση πάλι του μπλοκ ΚΙΠΑΝ-ΑΡ.ΜΕ. με τη βοήθεια των συνήθως συνταυτιζόμενων γιατρών (ΑΣΚΕΥ), που φέτος κατάφεραν δυναμική εμφάνιση. Η κατανομή στην Ε.Ε. είναι: Συνάντηση Παν. Δασκάλων 3 έδρες, ΑΣΚΕΥ 3, ΚΙΠΑΝ 2, ΑΡ.ΜΕ. 1, ΔΗΠΑΚ 1, Εν. Πρωτ. ΑΠΘ 1.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση