Thumbnail
Κ. Αρβανιτόπουλος: Πόσοι διορισμοί εκπαιδευτικών θα γίνουν την επόμενη σχολική χρονιά - Συγχωνεύσεις σχολείων - απολύσεις εκπαιδευτικών - μηχανογραφικό δελτίο - βάση του 10

Σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής (16/12/2012) ο ΥπουργόςΠαιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρετε εκτός των άλλων και στους διορισμούς των εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τις απολύσεις, τη βάση του 10 και στο μηχανογραφικό δελτίο που θα καταθέσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Όσον αφορά τους διορισμούς των εκπαιδευτικών ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι τη νέα σχολική χρονιά 2013/14 οι διορισμοί "θα γίνουν σε αναλογία 1 προς 10"

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί που "καταδικάζονται αμετάκλητα απολύονται αυτομάτως"

Για τις συγχωνεύσεις σχοικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης παραδέχεται ότι"θα γίνουν όπου είναι απαραίτητες εν όψει της επόμενης σχολικής χρονιάς"

Επίσης τονίζει ότι "το επόμενο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελληνίων Εξετάσεων θα αποτυπώνει το νέο Ακαδημαικό χάρτη της χώρας και το Σεπ΄τεμβρο θα λειτουργήσουν τα νέα τμήματα που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις.

Για τη βάση του 10 δηλώνει ότι "προσανατολιζόμαστε να τεθεί η βάση του 10 ως ελάχιστη προυπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων"

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρέπες
Η γεύση της Γαλλίας στο πιάτο σας: Η τέλεια συνταγή για κρέπες - Η ιστορία τους
Από τα παραδοσιακά γαλλικά τραπέζια μέχρι τη σύγχρονη κουζίνα, η ιστορία πίσω από την πιο διάσημη λεπτή ζύμη.
Η γεύση της Γαλλίας στο πιάτο σας: Η τέλεια συνταγή για κρέπες - Η ιστορία τους