Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο 6ο Γενικό Λύκειο Πατρών, όταν τμήμα της οροφής αποκολλήθηκε μέσα σε αίθουσα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το μάθημα.
Το κομμάτι της οροφής κατέληξε στο σημείο όπου βρισκόταν το θρανίο μαθήτριας, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες για το περιστατικό, είχε απομακρυνθεί από τη θέση της λίγα λεπτά νωρίτερα.
Έτσι, δεν υπήρξε τραυματισμός. Η πτώση προκάλεσε ζημιές στην αίθουσα και αναστάτωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ για λόγους ασφαλείας, οι μαθητές μετακινήθηκαν σε άλλη αίθουσα προκειμένου να συνεχιστούν τα μαθήματα.
Η Διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε την Αντιδημαρχία Παιδείας για το περιστατικό και κλιμάκιο του Δήμου Πατρέων αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψία στους χώρους του 6ου Λυκείου, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της αίθουσας και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εργασίες.
Παράλληλα, ο έλεγχος αναμένεται να επεκταθεί και στις αίθουσες του 11ου Λυκείου, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, στην πλατεία Πυροσβεστείου.
Μετά το περιστατικό, οι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των δύο σχολείων κρίνονται απαραίτητοι, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα σημεία που χρειάζονται παρέμβαση.