Με σοβαρές λειτουργικές αρρυθμίες και έντονο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής για ομαλή ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των εργαστηριακών υποδομών κατά τους θερινούς μήνες, η πραγματική εικόνα στα σχολικά συγκροτήματα απέχει αισθητά από τις επίσημες διακηρύξεις.
Εξοπλισμός σε διαδρόμους και ακατάλληλοι χώροι
Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελληνικού – Αργυρούπολης, η αναστολή λειτουργίας του ενός εκ των δύο κτιρίων του Εργαστηριακού Κέντρου οδήγησε σε στοίβαξη του εξοπλισμού σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις.
- Αμπαλαρισμένα μηχανήματα: Εργαστηριακά όργανα και εξειδικευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός παραμένουν συσκευασμένα σε διαδρόμους, υπόγεια και προαύλιους χώρους του 2ου ΕΚ και του ΕΠΑΛ Ελληνικού λόγω έλλειψης χώρου.
- Ζητήματα ασφαλείας: Η κατάσταση αυτή εγείρει άμεσα ερωτήματα για την ασφαλή μετακίνηση και την εύρυθμη διδασκαλία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Μετακινήσεις μαθητών σε άλλους Δήμους
Η ανεπάρκεια των διαθέσιμων υποδομών δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στην καθημερινότητα των μαθητών. Λόγω της έλλειψης κατάλληλων χώρων, σπουδαστές συγκεκριμένης ειδικότητας υποχρεώνονται να μετακινούνται στον όμορο Δήμο Αγίου Δημητρίου προκειμένου να διεξαχθούν τα απαραίτητα εργαστηριακά μαθήματα.
Τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας
Με βάση τις αναφορές γονέων και καθηγητών, η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θέτει ως άμεσες διεκδικήσεις:
- Διασφάλιση ασφάλειας: Πλήρως λειτουργικά και ασφαλή σχολικά κτίρια για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.
- Σύγχρονες υποδομές: Δημιουργία κατάλληλων εργαστηρίων με εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των μαθημάτων.
- Έγκριση ολιγομελών τμημάτων: Διατήρηση των τμημάτων ειδικότητας, ώστε να μην ακυρώνεται το δικαίωμα των μαθητών να ολοκληρώνουν τις σπουδές της επιλογής τους στον δήμο κατοικίας τους.