Εκπαίδευση 0

Όλγα Καφετζοπούλου στο alfavita: «Δύο προθεσμίες που δεν πρέπει να χάσουν οι υποψήφιοι ΣΑΕΚ και ΕΠΑΛ»

Όλγα Καφεζοπούλου, Γενική Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι δηλώσεις της Όλγας Καφετζοπούλου στο περίπτερο του alfavita στον χώρο της Akademia στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Στο περίπτερο του alfavita.gr, στον χώρο της Akademia στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μίλησε η Όλγα Καφεζοπούλου, Γενική Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

«Καλημέρα σε όλους σας. Σήμερα να σας δώσω δύο πρόσφατα νέα. Το ένα είναι ότι έχουμε σε εξέλιξη τις αιτήσεις των καταρτιζομένων για τις δημόσιες ΣΑΕΚ του Υπουργείου Παιδείας. Οι σχολές λοιπόν ανώτερης επαγγελματικής κατάρτισης, περιμένουμε μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου τους υποψήφιους να κάνουν αίτηση για να μπορέσουν να διαλέξουν μία από τις 130 νέες ειδικότητες, με νέα προγράμματα σπουδών, νέους οδηγούς κατάρτισης και νέα εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Όλες οι ΣΑΕΚ είναι στη διάθεσή σας, μπαίνετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και κάνετε αίτηση.

Η δεύτερη πληροφορία είναι ότι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ μπορούν να επιλέξουν μία από τις προσφερόμενες ειδικότητες για το μεταλυκειακό έτος τάξη μαθητείας. Δύο διαδρομές μεταλυκειακού επιπέδου περιμένουν τους ανθρώπους για να μπορέσουν να αποφασίσουν το μελλοντικό τους επάγγελμα. Σας ευχαριστώ.»

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κρήτη: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός έμενε σε σκηνή με την 4χρονη κόρη της – Παρέμβαση του Δήμου Αποκορώνου

Εκτός ωραρίου αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί - Μέτωπο κατά των παράνομων εντολών και της αξιολόγησης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση