Στη μονιμοποίηση έντεκα εκπαιδευτικών προχώρησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. Α16/2026 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Χανίων.
Η σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, υπογράφηκε από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Χρυσή Τερεζάκη, με αριθμό πρωτοκόλλου 7527/28-05-2026.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι έντεκα εκπαιδευτικοί μονιμοποιούνται αναδρομικά, καθώς είχαν διοριστεί στη δημόσια εκπαίδευση με την υπ’ αριθμ. 95849/Ε1/02-08-2021 απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1818/τ. Γ΄/10-08-2021.
Για την έκδοση της πράξης μονιμοποίησης ελήφθησαν υπόψη, μεταξύ άλλων, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, το ΦΕΚ διορισμού των εκπαιδευτικών, τα στοιχεία των προσωπικών τους μητρώων, καθώς και η υπ’ αριθμ. 22/28-05-2026 πράξη του ΠΥΣΠΕ Χανίων.
Η εξέλιξη αυτή προστίθεται στις αντίστοιχες αποφάσεις μονιμοποίησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που εκδίδονται το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας, μετά από δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το καθεστώς της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εκπαιδευτικών που δεν έχουν συμμετάσχει στην αξιολόγηση.
Η απόφαση μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google
Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση
Μαρία Πλάκα