Συμμετοχή του Γυμνασίου Λάλα Hλειας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συμμετοχή του Γυμνασίου Λάλα Hλειας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning

Στην ορεινή ενδοχώρα της Ηλείας, εκεί όπου οι καιρικές συνθήκες και οι αποστάσεις συχνά δυσκολεύουν την καθημερινότητα, ένα μικρό σχολείο αποδεικνύει ότι η δημιουργικότητα και η εξωστρέφεια δεν γνωρίζουν σύνορα. Το Γυμνάσιο Λάλα, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω της γεωγραφικής του θέσης, συμμετέχει φέτος ενεργά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με το καινοτόμο πρότζεκτ "Maths Beyond the Classroom" (Μαθηματικά Έξω από την Τάξη).

Μια Διεθνής Συνεργασία

Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στα στενά όρια του νομού μας. Οι μαθητές του Λάλα συνεργάζονται στενά με συμμαθητές τους από την Τουρκία, την Αλβανία και τη Ρουμανία, ανταλλάσσοντας ιδέες, δεδομένα και εμπειρίες.

Υπεύθυνοι για τον συντονισμό και την καθοδήγηση των παιδιών στην Ελλάδα είναι οι καθηγητές:

  • Αναστοπούλου Ελένη
  • Χριστοδουλόπουλος Γιάννης
  • Ζέππος Ξενοφών

Ο Στόχος: Τα Μαθηματικά ως Εργαλείο Ζωής

Κύριος σκοπός του πρότζεκτ είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αντιληφθούν ότι τα Μαθηματικά δεν είναι απλώς θεωρητικοί τύποι στον πίνακα, αλλά ένα ζωντανό εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας. Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος, οι μαθητές:

Συνδέουν τη θεωρία με την πράξη: Μαθαίνουν να διαχειρίζονται οικογενειακούς προϋπολογισμούς, να υπολογίζουν εκπτώσεις και να αναλύουν τις ειδήσεις με κριτική σκέψη.

Προστατεύουν το περιβάλλον: Ερευνούν το μαθηματικό αποτύπωμα της βιωσιμότητας, υπολογίζοντας το ανθρακικό τους αποτύπωμα και κατανοώντας την αξία του "Zero Waste" (μηδενικά απορρίμματα).

Αξιοποιούν την τεχνολογία: Δημιουργούν μαθηματικά μοντέλα και οπτικοποιούν δεδομένα χρησιμοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία συνεργασίας.

Ένα Μήνυμα Ελπίδας από το Ορεινό Σχολείο

Η συμμετοχή του Γυμνασίου Λάλα στο "Maths Beyond the Classroom" αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για τους μαθητές ενός ορεινού σχολείου με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.

«Η εκπαίδευση είναι το παράθυρο στον κόσμο και για εμάς στο Λάλα, αυτό το παράθυρο είναι σήμερα ορθάνοιχτο προς όλη την Ευρώπη», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

Η προσπάθεια αυτή αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει μεράκι από τους εκπαιδευτικούς και όρεξη από τους μαθητές, ακόμη και το πιο απομακρυσμένο σχολείο μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Συμμετοχή του Γυμνασίου Λάλα Hλειας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Μαθηματικά: Συμβουλές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Αν θέλουμε οπωσδήποτε να ενημερωθούμε για το πως γράψαμε τότε απευθυνόμαστε στον καθηγητή που είχε αναλάβει την προετοιμασία μας και όχι σε...
Μαθηματικά: Συμβουλές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
λουδιο
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός στον Λουδία – Σχεδόν βέβαιο ότι ανήκει στον 54χρονο που δολοφονήθηκε για «κλοπή περιστεριών»
Προφυλακίστηκε ο 43χρονος για τη δολοφονία στον Λουδία: «Πυροβόλησε για τα περιστέρια, εγώ απλώς βοήθησα να τον πετάξουμε»
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός στον Λουδία – Σχεδόν βέβαιο ότι ανήκει στον 54χρονο που δολοφονήθηκε για «κλοπή περιστεριών»
Καρυστιανού
Τέμπη: Αίτημα Καρυστιανού για αναβάθμιση της κατηγορίας κατά του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας από τη Μ. Καρυστιανού – Ζητά κακουργηματική δίωξη για τον Κ. Καραμανλή και προαναγγέλλει κόμμα
Τέμπη: Αίτημα Καρυστιανού για αναβάθμιση της κατηγορίας κατά του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα