Αλλαγή σκυτάλης στη προεδρία του ΕΟΠΠΕΠ, καθώς με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζεται νέος προσωρινός Πρόεδρος του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, μετά την παραίτηση του κ. Σπυρίδωνος Χρυσανθόπουλου, τη θέση του Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει ο Μαθηματικός Ευάγγελος Καραμίντζιος.
Ο κ. Καραμίντζιος ορίζεται προσωρινά, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 5062/2023 για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα.
Ο Βαγγέλης Καραµίντζιος έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του ΕΟΑΝ (Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης).
Σταθερή στη θέση της Διευθύνουσας η Γεωργία Ρεμπούτσικα
Στο διοικητικό σχήμα του Οργανισμού παραμένει αμετάβλητη η ηγεσία της Διευθύνουσας Συμβούλου, Γεωργίας Ρεμπούτσικα, η οποία συνεχίζει το έργο της, διασφαλίζοντας τη συνέχεια στη λειτουργία του ΕΟΠΠΕΠ σε μια κρίσιμη περίοδο για την πιστοποίηση των προσόντων και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Εκτός από την αλλαγή στην προεδρία, η απόφαση της Υπουργού προβλέπει και την αντικατάσταση εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ στο Δ.Σ., κατόπιν σχετικών παραιτήσεων. Ως τακτικό μέλος ορίζεται ο Αθανάσιος Κρανάς, με αναπληρωτή τον Δέδε Λιώνη, οι οποίοι θα υπηρετήσουν για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου.
Η ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ δεν επιφέρει επιπλέον δαπάνη στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, ενώ ισχύουν οι προγενέστερες αποφάσεις ορισμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Alfavita Newsroom