Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν σε Δημοτικό σχολείο της Αργυρούπολης, με θύμα έναν 9χρονο μαθητή της τετάρτης Δημοτικού, ο οποίος φέρεται να χτυπήθηκε από το ρεύμα την ώρα που βρισκόταν στις τουαλέτες.
Η καταγγελία του πατέρα στο MEGA προκαλεί ανατριχίλα, καθώς περιγράφει την κατάσταση του παιδιού του αμέσως μετά το περιστατικό, ενώ την ίδια ώρα το πόρισμα των τεχνικών του Δήμου φαίνεται να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα βίωσε η οικογένεια.
«Ο διακόπτης ήταν βρεγμένος και καλυμμένος με χαρτοταινία»
Όλα ξεκίνησαν όταν ο μικρός Άλκης πήγε στην τουαλέτα του σχολείου και επιχείρησε να ανάψει το φως. Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο διακόπτης ήταν καλυμμένος με χαρτοταινία και παρουσίαζε εμφανή υγρασία. Η επαφή του παιδιού με το σημείο αποδείχθηκε επικίνδυνη, καθώς ο 9χρονος έντονο ηλεκτρικό ρεύμα να διαπερνά το σώμα του.
Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές, ο πατέρας του μαθητή ανέφερε ότι «το παιδί ήταν ωχρό στο χρώμα και είχε πόνους στο χέρι και απώλεια ελέγχου. Πήγε το παιδί στην τουαλέτα υπάρχει ένας διακόπτης που ανάβει το φως. Ο διακόπτης αυτός έχει χαρτοταινία. Η χαρτοταινία και ο διακόπτης όλος ήταν βρεγμένος».
Η διάγνωση του νοσοκομείου και η απάντηση του δήμου
Ένταση φαίνεται να επικράτησε και κατά την ενημέρωση της οικογένειας από το σχολείο. Όπως υποστηρίζει ο πατέρας, η αρχική αντίδραση της δασκάλας ήταν να τους ζητήσει να παραλάβουν οι ίδιοι το παιδί για να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της μητέρας.
«Μας είπε (η δασκάλα) ο Άλκης τον χτύπησε το ρεύμα, μήπως θα θέλετε να τον πάρετε, να τον πάτε στο νοσοκομείο; Και η σύζυγος είπε "γιατί να πρέπει να περιμένετε να έρθω να τον πάρω εγώ να τον πάω στο νοσοκομείο; Καλέστε επιτόπου το ΕΚΑΒ να το πάει γρήγορα στο Παίδων"», σημειώνει ο πατέρας στην καταγγελία του.
Τελικά, ο μικρός μαθητής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου παρέμεινε για νοσηλεία ένα εικοσιτετράωρο.
Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαίωσαν τους φόβους της οικογένειας, καθώς η επίσημη διάγνωση των ιατρών έκανε λόγο για επεισόδιο ηλεκτροπληξίας μετά από έκθεση σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Η απάντηση του Δήμου και η νομική οδός
Από την πλευρά της, ο Δήμος έστειλε άμεσα τεχνικό κλιμάκιο στο σχολικό συγκρότημα την επομένη του ατυχήματος. Σύμφωνα με το πόρισμα των ηλεκτρολόγων που διενήργησαν τον έλεγχο, δεν διαπιστώθηκε καμία βλάβη ή διαρροή, ενώ οι διακόπτες χαρακτηρίστηκαν στεγανοί και απόλυτα ασφαλείς.

Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του Δήμου, η οικογένεια του 9χρονου, έχοντας στα χέρια της τη διάγνωση του νοσοκομείου, εμφανίζεται αποφασισμένη να ζητήσει την απόδοση ευθυνών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για την επικίνδυνη κατάσταση των υποδομών του σχολείου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom