εκπαίδευση
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αιγάλεω: Οι γονείς στο πλευρό όλων των σχολείων – Όχι σε αποκλεισμούς και πειράματα στην Παιδεία

Στο στόχαστρο βάζει τις πολιτικές που –όπως τονίζει– «επενδύουν σε λίγα σχολεία και εγκαταλείπουν τα υπόλοιπα» η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, παρεμβαίνοντας στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση ξεκαθαρίζει ότι η αναβάθμιση της Παιδείας δεν μπορεί να στηρίζεται σε επιλεκτικούς θεσμούς και λογικές διαχωρισμού, αλλά προϋποθέτει συνολική ενίσχυση όλων των σχολικών μονάδων της γειτονιάς.

«Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και κρατική ευθύνη, όχι πεδίο πειραματισμών ούτε εργαλείο επικοινωνιακής πολιτικής», υπογραμμίζουν οι γονείς, προειδοποιώντας ότι οι επιλογές που εισάγουν εξετάσεις, φίλτρα και αποκλεισμούς «διευρύνουν τις ανισότητες» και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η μετατροπή του δικαιώματος στη μόρφωση σε «αγώνα επιβίωσης» πλήττει πρωτίστως τα παιδιά των λαϊκών γειτονιών.

Παράλληλα, η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω επαναφέρει στο προσκήνιο τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων της περιοχής –από τα σεισμόπληκτα κτίρια και τις ελλείψεις συντήρησης έως τον κίνδυνο συγχωνεύσεων– δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ουσιαστικές λύσεις, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης και απόφασης τονίζει ότι η πραγματική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης δεν περνά μέσα από επιλεκτικούς θεσμούς, αλλά μέσα από τη συστηματική ενίσχυση όλων των σχολείων της γειτονιάς, με επαρκή και σταθερή χρηματοδότηση, σύγχρονες υποδομές, μόνιμο προσωπικό και ουσιαστική παιδαγωγική στήριξη. Οποιαδήποτε πολιτική επιλέγει να επενδύει σε λίγα σχολεία, αφήνοντας τα υπόλοιπα να λειτουργούν με ελλείψεις, διευρύνει τις ανισότητες αντί να τις μειώνει, με εισαγωγή μέσω εξετάσεων ή διαδικασιών επιλογής και με αποσύνδεση του σχολείου από τον μαθητικό πληθυσμό της άμεσης γειτονιάς χαρακτηριστικά που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου και δημιουργούν νέους αποκλεισμούς και οξύνουν τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες και μετατρέπουν το δικαίωμα στη μόρφωση σε αγώνα επιβίωσης.

Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και κρατική ευθύνη, όχι πεδίο πειραματισμών, ούτε εργαλείο επικοινωνιακής πολιτικής.

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των παιδιών σε ισότιμη, ποιοτική και πραγματικά δημόσια εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις και πειραματισμούς σε βάρος των σχολείων της γειτονιάς και των περισσότερων παιδιών. 

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω θα συνεχίσει να πιέζει για σαφή χρονοδιαγράμματα και λύσεις για όλα τα προβλήματα των σεισμόπληκτων σχολείων, τακτικές συντηρήσεις σε όλα τα σχολεία, για την απαλλοτρίωση για εκπαιδευτική χρήση και μόνο του του χώρου που στεγάζεται το 9ο δημοτικό, για την αποφυγή συγχωνεύσεων και για την ανάγκη να κάνουμε ένα άλμα ποιότητας στην παιδεία με λιγότερους μαθητές ένα τάξη και όχι με κλείσιμο σχολείων.

Ως Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω αυτονόητα συμμετέχουμε ―εκφράζοντας συνολικά τις θέσεις μας για όλα τα προβλήματα όλων των σχολείων― στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιείται την Πέμπτη 22/1, 20.30. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

spoudes-stin-kypro
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ
Το Ίδρυμα Καρέλια προκηρύσσει 32 υποτροφίες για αριστούχους αποφοίτους – Έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ
παραλία «Μικρό Πήλιο»
Αττική: 5 παραλίες «με άρωμα» Κυκλάδων για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις
Γαλαζοπράσινα νερά, κρυφοί κολπίσκοι και νησιώτικα τοπία λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας
Αττική: 5 παραλίες «με άρωμα» Κυκλάδων για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις
αστυνομια
Σοκ στην Άγκυρα: Πατέρας κρέμασε από το παράθυρο την 3χρονη κόρη του υπό την απειλή μαχαιριού
Δραματική επιχείρηση διάσωσης από τις Ειδικές Δυνάμεις – Συνελήφθη ο άνδρας, σώο το παιδί
Σοκ στην Άγκυρα: Πατέρας κρέμασε από το παράθυρο την 3χρονη κόρη του υπό την απειλή μαχαιριού
ktel-patra
Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο παρέσυρε 24χρονη– Στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι
Το ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σημείο χωρίς διάβαση πεζών – Ανακοίνωση της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το περιστατικό
Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο παρέσυρε 24χρονη– Στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι