παχατουριδησ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Θα πρέπει οι αρμόδιοι να ξανασκεφτούν τη διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών, ως αναγκαία θεσμική επιλογή για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και την αποτελεσματική στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Τον προβληματισμό του για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών και τις επιπτώσεις στη λειτουργία των σχολικών μονάδων εκφράζει, με δήλωσή του στο alfavita.gr, ο Ανδρέας Παχατουρίδης.

Όπως επισημαίνει, οι Σχολικές Επιτροπές διαχρονικά αποτέλεσαν έναν κρίσιμο θεσμό για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών και λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Η δήλωση του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη

«Οι σχολικές επιτροπές διαχρονικά διασφάλιζαν την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών και λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων. Η κατάργησή τους οδηγεί σε αυξημένη γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση καθημερινών και έκτακτων προβλημάτων, ιδιαίτερα στα ειδικά σχολεία όπου απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να ξανασκεφτούν τη διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών, ως αναγκαία θεσμική επιλογή για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και την αποτελεσματική στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πληροφορική στο σχολείο
Συντονιστής χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης: Ο νέος ρόλος των εκπαιδευτικών στα σχολεία
Ποιοι εκπαιδευτικοί θα ορίζονται «Συντονιστές ΤΝ» και τι θα αναλαμβάνουν μέσα στα σχολεία
Συντονιστής χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης: Ο νέος ρόλος των εκπαιδευτικών στα σχολεία