keele
Μήνυμα απολογισμού και προοπτικής απευθύνει προς την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές και τους γονείς ο πρύτανης του Keele University στην Ελλάδα, Οδυσσέας Ζώρας, με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων και την ολοκλήρωση του έτους.

Με έμφαση στον αναπτυξιακό προσανατολισμό και τη φυσιογνωμία του ιδρύματος, ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιο Keele Greece και Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Οδυσσέας Ζώρας, σκιαγραφεί στο εορταστικό του μήνυμα το πλαίσιο των επιλογών που θα καθορίσουν την επόμενη φάση λειτουργίας του Ιδρύματος.

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού για το 2026 τίθεται η ενίσχυση του ακαδημαϊκού αποτυπώματος του Keele Greece, μέσα από την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων σπουδών σε καίρια επιστημονικά πεδία, μεταξύ των οποίων η Ιατρική, η Νομική, η Οικονομική Επιστήμη και η Πληροφορική.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ζώρας αναφέρεται στις βαθιές αλλαγές που συντελούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την είσοδο των μη κρατικών πανεπιστημίων, στον ρόλο του Keele στο νέο ακαδημαϊκό τοπίο, αλλά και στους στόχους ανάπτυξης του ιδρύματος για τα επόμενα χρόνια, με έμφαση στη διεθνοποίηση, την ποιότητα των σπουδών και την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Διαβάστε αναλυτικά το Εορταστικό μήνυμα του Πρύτανη Πανεπιστημίου Keele Greece Ομότιμου Καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας Οδυσσέα Ζώρα 

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, αγαπητοί φοιτητές και γονείς
φίλες και φίλοι, 

Φτάσαμε στις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και στο τέλος αυτής της χρονιάς, και όπως συνηθίζεται αυτές τις ημέρες κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό. Αλλά κυρίως, κοιτάζουμε στο μέλλον. 

Το 2025 θα μείνει ως έτος σταθμός για τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την είσοδο των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων που αλλάζει τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας δημιουργώντας ένα νέο τοπίο. Σε αυτό το νέο τοπίο, το Πανεπιστήμιο Keele στην Ελλάδα κατέχει ξεχωριστή θέση έχοντας σαφή διεθνή προσανατολισμό. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε το πρώτο παράρτημα Βρετανικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα. 

Δεν φέρνουμε απλώς ένα όνομα, αλλά μία κληρονομιά Βρετανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 80 ετών, με ισχυρά κατά συνέπεια διαπιστευτήρια στην Έρευνα και την καινοτόμο Εκπαίδευση. Στη χρονιά που πέρασε, δώσαμε δείγματα γραφής, επενδύοντας σε τεχνογνωσία, ανθρώπινο κεφάλαιο, κτιριακές υποδομές και πάνω από όλα σε ποιοτική εκπαίδευση. 

Παρουσιάσαμε μια σύγχρονη εκπαιδευτική πρόταση, με προγράμματα σπουδών μοναδικά στο είδος τους, στον πυρήνα τον οποίων βρίσκεται η διεπιστημονικότητα και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης. Έχουμε μαζί μας μια ομάδα προσωπικοτήτων, έγκριτων ακαδημαϊκών, με διεθνή εμπειρία και προβολή, είμαι σίγουρος θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενίσχυση των φοιτητών μας. 

Το 2026, το πλάνο ανάπτυξής μας συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά. 

Στόχος μας είναι η διεύρυνση των προγραμμάτων μας ισχυρά γνωστικά πεδία όπως η Ιατρική, η Νομική, η Οικονομική Επιστήμη και η Πληροφορική. Επιπλέον επεξεργαζόμαστε ήδη τη σύναψη ισχυρών συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς. 

Θεσπίζουμε ένα σοβαρό Πρόγραμμα Υποτροφιών με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην αριστεία. Το πρόγραμμα επιβραβεύει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις, αλλά μεριμνά ουσιαστικά και για φοιτητές με οικονομικά ή κοινωνικά κριτήρια. Με διαδικασίες που διέπονται από διαφάνεια και αντικειμενικότητα, διασφαλίζουμε ότι το ταλέντο και η θέληση για πρόοδο δεν θα βρίσκουν κανένα εμπόδιο. 

Εκ μέρους των συναδέλφων που απαρτίζουν το ανθρώπινο δυναμικό του  Πανεπιστημίου μας, θα ήθελα να μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μας.  Στους φοιτητές μας, που μας εμπιστεύονται τα όνειρά τους,  στους καθηγητές μας, και φυσικά στους συνεργάτες μας στο μητρικό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας. 

Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, πρόοδο και δημιουργικότητα για το νέο έτος. 

Οδυσσέας Ζώρας 
Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Keele Greece

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kathigitis germanikwn gallikwn
SOS για τα ελληνικά σχολεία Γερμανίας: Στο Υπουργείο Παιδείας η ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας
Αγώνας δρόμου για τη στελέχωση της ομογένειας – Οι 3 προτάσεις για να μην μείνουν οι μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς
SOS για τα ελληνικά σχολεία Γερμανίας: Στο Υπουργείο Παιδείας η ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας
εκλογες
Ισχυρή νίκη των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων στις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - Αποδοκιμασία της ΔΑΚΕ
Οι εκπαιδευτικοί στέλνουν μήνυμα κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης
Ισχυρή νίκη των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων στις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - Αποδοκιμασία της ΔΑΚΕ
tympanum
Θεσσαλονίκη: Άνδρες 52 και 56 ετών χτύπησαν 13χρονο γιατί τους ενοχλούσε το τύμπανό του
Το περιστατικό συνέβη σε αγώνα βόλεϊ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης - Συνελήφθησαν οι δράστες
Θεσσαλονίκη: Άνδρες 52 και 56 ετών χτύπησαν 13χρονο γιατί τους ενοχλούσε το τύμπανό του