παραβατικοτητα
Συνομιλίες και 12 συλλήψεις φέρνουν στο φως τη δράση οργανωμένου δικτύου διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης με συμμετοχή ανηλίκων

Σοκ προκαλούν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που εντόπισαν οι αρχές στο πλαίσιο της επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τους οποίους ένα οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών φέρεται να εμπλέκει μαθητές σε αγοραπωλησίες κοκαΐνης και κάνναβης, ακόμα και εντός σχολικών συγκροτημάτων.

Στους αλιευθέντες διαλόγους ακούγεται ένας από τους αρχηγούς του κυκλώματος να δίνει αυστηρές εντολές σε ανήλικο διακινητή:

Αρχηγός: «Έξι του μήνα έχει διακόσια ευρώ να φέρεις. Ωραία, χωρίς πολλά πολλά μπρο, μην μου ζαλίζεις τα @@, έχω σχολείο έχω το ένα έχω το άλλο… Πηδάς τα κάγκελα, παίρνεις ένα λεπτάκι και τσακίζεσαι στην πλατεία.»
Ανήλικος: «Σε πόση ώρα;»
Αρχηγός: «Σε μαξ πέντε λεπτά να είσαι εκεί, γιατί αν δεν είσαι, θα φας πολύ ξύλο, μπρο.»

Η αστυνομία έχει διαπιστώσει πάνω από 260 αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε Νέα Χαλκηδόνα, Άνω Πατήσια και Νέα Φιλαδέλφεια, με τις συνομιλίες να αποκαλύπτουν τόσο την ιεραρχική δομή της οργάνωσης όσο και την πειθαρχία που επιβάλλονταν στα μέλη, συμπεριλαμβανομένων χρηματικών προστίμων και σωματικής βίας.

Το κύκλωμα, με αρχηγό και υπαρχηγό, περιλάμβανε τρεις επιχειρησιακές ομάδες, οι οποίες συνεργάζονταν στενά για την πώληση και διανομή των ναρκωτικών ουσιών. Ο υπαρχηγός χρησιμοποιούσε την οικία του ως «καβάτζα», ενώ οι διανομές πραγματοποιούνταν σε πάρκα, γήπεδα ποδοσφαίρου και ακόμη και κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε προσπάθεια ξεπλύματος χρημάτων μέσω στοιχηματικών εταιρειών, γεγονός που δείχνει το εύρος και την οργάνωση του κυκλώματος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα, εκ των οποίων οι έξι είναι ανήλικοι, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες και σε γονείς που παρέλειψαν να ασκήσουν εποπτεία. Η δράση της οργάνωσης είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και σύμφωνα με τις αρχές, οι συνομιλίες των μελών αποκαλύπτουν έναν κυνικό και οργανωμένο μηχανισμό που εκμεταλλεύεται ακόμα και ανήλικους για παράνομο κέρδος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Συνάντηση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών: «Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας»
Αναζητώντας τη χαμένη παραγωγική πυξίδα της ελληνικής οικονομίας
Συνάντηση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών: «Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας»
Κωστής Χατζηδάκης
Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Το Δημόσιο σταματά να κυνηγά ακίνητα με «οθωμανικά φιρμάνια»
Τέλος στην «διοικητική παράνοια» δεκαετιών με διεκδικήσεις του κράτους σε σπίτια, πολυκατοικίες και οικισμούς
Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Το Δημόσιο σταματά να κυνηγά ακίνητα με «οθωμανικά φιρμάνια»