Στην τοπική κοινωνία του Λουτρακίου, η είδηση ότι δασκάλα Α’ Δημοτικού κατήγγειλε έναν μαθητή 6 ετών για θωπεία προκάλεσε κύμα σοκ και αντιδράσεων. Η δασκάλα υπερασπίζεται την απόφασή της, τονίζοντας πως προχώρησε στην καταγγελία για να προστατεύσει τον εαυτό της και τα παιδιά της τάξης.
Ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας στο MEGA, δηλώνει «ό,τι ήταν το έχουμε γράψει στην αναφορά στην Πρωτοβάθμια. Και εμείς είμαστε σοκαρισμένοι όπως όλοι, εντάξει; Θα περιμένουμε και εμείς να δούμε πώς θα πάνε οι εξελίξεις».
Η οικογένεια αντέδρασε «με τα προβλεπόμενα»
Ο ίδιος εξηγεί πως η οικογένεια αντιμετώπισε την κατάσταση ήρεμα και με ψυχραιμία. «Η οικογένεια αντέδρασε με τα προβλεπόμενα και δεν κάναμε κάτι εξεζητημένο. Πιστεύω ότι όλοι αυτό θα έκαναν στη θέση μας».
Επιβεβαίωσε πως η οικογένεια κλήθηκε από την αστυνομία για ενημέρωση σχετικά με την καταγγελία της δασκάλας και πρόσθεσε «θέλω να πάνε τα πράγματα όσο πιο ήρεμα γίνεται. Αυτό, για το παιδί. Μόνο αυτό».
«Να μιλάτε» - Το μήνυμα προς τους γονείς
Ο πατέρας στέλνει μήνυμα προς όλους τους γονείς που μπορεί να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά. «Στους γονείς θα έλεγα να μιλάνε.
Όταν γίνεται κάτι παράλογο να μπορούν να μιλάνε, να απευθυνθούν στα αρμόδια όργανα για να γίνει κάτι ώστε να αποφεύγονται αυτά τα περιστατικά».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση