Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, οι δύο 15χρονοι μαθητές Γυμνασίου που φέρονται να πούλησαν ποσότητα κάνναβης σε 13χρονο συμμαθητή τους στη Δυτική Αχαΐα. Το περιστατικό είχε προκαλέσει σοκ, όταν ο ανήλικος κατέρρευσε μέσα στο σχολείο μετά τη χρήση της ουσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας 15χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο 13χρονος, που μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο, είχε αφεθεί ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα.
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όταν η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ειδοποίησαν τις αρχές μετά την κατάρρευση του μαθητή. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 13χρονος είχε αγοράσει τη ναρκωτική ουσία από τους δύο συμμαθητές του έναντι 15 ευρώ.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη των 15χρονων, ενώ από έρευνες στα σπίτια τους κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι πέντε γονείς των ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης και ευαισθητοποίησης απέναντι στις εξαρτήσεις, ειδικά στους εφήβους.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Λεωνίδας Βουρλιώτης