Εκπαίδευση

Κρούσματα ψώρας σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης – Σε απολύμανση προχώρησε ο Δήμος

Προαύλιο σχολείου
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Άμεση κινητοποίηση του σχολείου και του ΕΟΔΥ, το σχολείο παραμένει ανοιχτό

Αναστάτωση επικράτησε σε γυμνάσιο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων ψώρας σε μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το πρώτο περιστατικό εμφανίστηκε στις αρχές της εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια καταγράφηκαν ακόμη τρία ύποπτα περιστατικά.

Η διεύθυνση του σχολείου αντέδρασε άμεσα, ενημερώνοντας τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ΕΟΔΥ, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Σχολική Επιτροπή, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, δεν κρίθηκε αναγκαίο να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου. Ωστόσο, με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλους τους χώρους, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά.

Οι αρμόδιες αρχές συνιστούν στους γονείς και τους μαθητές να παρακολουθούν τυχόν ύποπτα συμπτώματα και να απευθύνονται σε γιατρό εφόσον χρειαστεί.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση