Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Π. Αγιονέρι, ενάντια στη συγχώνευση των δύο τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου
Στην κεντρική πλατεία του Π. Αγιονερίου την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 5:00 μ.μ. – Γονείς ζητούν άμεση ανατροπή της απόφασης και ενίσχυση των υποδομών του σχολείου

Στο Π. Αγιονέρι προγραμματίζεται την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 5:00 μ.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, ενάντια στην απόφαση συγχώνευσης δύο τμημάτων της σχολικής μονάδας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στην Πλατεία Αντιπτεράρχου Περικλή Στεφανίδη και στοχεύει στην ανάκληση της αντιπαιδαγωγικής απόφασης και στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών και προσωπικού του σχολείου.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι η συγχώνευση των τμημάτων Γ’ και Δ’ πραγματοποιείται χωρίς προετοιμασία μαθητών και εκπαιδευτικών, παραβλέποντας τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών. Η ανακοίνωση του συλλόγου τονίζει ότι η πολιτεία έχει την ευθύνη να προστατεύσει τη μαθησιακή διαδικασία και να στηρίξει τα σχολεία με επαρκές προσωπικό και υποδομές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι γονείς καλούν την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει ενεργά στην κινητοποίηση και να απαιτήσει από τη διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει την απόφαση.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Π. Αγιονέρι, ενάντια στη συγχώνευση των δύο τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

«Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Π. Αγιονέρι, ενάντια στη συγχώνευση των δύο τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου, την Τετάρτη 8/10, στις 5:00 μ.μ.»

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων ενάντια στην απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική συγχώνευση 2 τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου Π. Αγιονερίου, εν μέσω της νέας σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Π. Αγιονέρι (στην Πλατεία Αντιπτεράρχου Περικλή Στεφανίδη), την Τετάρτη 8/10, στις 5:00 μ.μ.

Όπως τονίσαμε εξ’ αρχής η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί και πρέπει να παρθεί πίσω, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο όπως ξεκίνησε τη φετινή σχολική χρονιά. Έχει ευθύνη και υποχρέωση η πολιτεία να στρέψει το βλέμμα της στις εκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών μας. Να λάβει υπόψη τον τρόπο με τον οποίο πάρθηκε και υλοποιείται η συγκεκριμένη απόφαση, το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ούτε καν η ανάλογη προετοιμασία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, ότι δεν λήφθηκαν υπόψη ακόμα και οι περιπτώσεις μαθητών με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες.

Ζητάμε:

  • Να παρθεί πίσω η απόφαση συγχώνευσης των δύο τάξεων (Γ’ και Δ’ Δημοτικού) του Δημοτικού Σχολείου Π. Αγιονερίου και να συνεχίσει το σχολείο τη λειτουργία του όπως ξεκίνησε τη φετινή σχολική χρονιά.

  • Να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, που ακόμα λείπει από το σχολείο. Να αυξηθεί η χρηματοδότησή του, να εξοπλιστεί με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας, να αναβαθμιστούν οι υποδομές του.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλοριφερ
Καλοριφέρ: Το απλό κόλπο με το πιστολάκι που βελτιώνει τη θέρμανση και διώχνει τη σκόνη
Γιατί τα καλοριφέρ μυρίζουν όταν ανάβουν και πώς ένα καθημερινό εργαλείο μπορεί να αυξήσει την απόδοσή τους σε λίγα λεπτά
Καλοριφέρ: Το απλό κόλπο με το πιστολάκι που βελτιώνει τη θέρμανση και διώχνει τη σκόνη
στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές Σχολές: Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις προκαταρκτικές εξετάσεις
Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών
Στρατιωτικές Σχολές: Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις προκαταρκτικές εξετάσεις