Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό των Κοινωνικών Λειτουργών από τις θέσεις Συμβούλων Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία (ΔΗΜ.Ω.Σ.), παρά την ρητή πρόβλεψη του Ν. 5174/2025.
Όπως υπογραμμίζει, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί αποτελούν αναγνωρισμένο και αναγκαίο πυλώνα στην εκπαίδευση, συμβάλλοντας στην πρόληψη σχολικής βίας, την κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων και τη διαμεσολάβηση οικογένειας – σχολείου.
Ο ΣΚΛΕ ζητά την άμεση αναμόρφωση των προσκλήσεων, την ισότιμη παρουσία όλων των προβλεπόμενων ειδικοτήτων και τη θεσμική καθιέρωση οργανικών θέσεων Κοινωνικών Λειτουργών στη γενική εκπαίδευση, τονίζοντας ότι η απουσία τους υπονομεύει τη διεπιστημονικότητα και στερεί από τη σχολική κοινότητα έναν κρίσιμο επαγγελματικό πόρο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ