header_press release
Οι εκπαιδευτικές δράσεις έχουν ως σκοπό την εξοικείωση των επαγγελματιών με μια νέα μεθοδολογία σχεδιασμού προϊόντων, βασισμένη σε τεκμηριωμένα διατροφικά δεδομένα και δείκτες υγείας, μέσα από μια πρακτική, διαδραστική και συνεργατική προσέγγιση

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) ανακοινώνει την έναρξη ενός ολοκληρωμένου κύκλου εκπαιδευτικών δράσεων και διαγωνισμού καινοτομίας, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης υγιεινότερων τροφίμων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Nutritious by Design”.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2025 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον ευρωπαϊκό φορέα EIT Food, με συντονισμό από το ΓΠΑ, σε συνεργασία με τη ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Α.Ε. και το Ινστιτούτο Διατροφής (NUTRIS) της Σλοβενίας.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις έχουν ως σκοπό την εξοικείωση των επαγγελματιών με μια νέα μεθοδολογία σχεδιασμού προϊόντων, βασισμένη σε τεκμηριωμένα διατροφικά δεδομένα και δείκτες υγείας, μέσα από μια πρακτική, διαδραστική και συνεργατική προσέγγιση.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η εκπαιδευτική δράση απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες του τομέα τροφίμων: στελέχη πωλήσεων & marketing, μικρούς παραγωγούς, νεοφυείς επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, αγροτικούς φορείς
  • Επιστήμονες και ερευνητές: τεχνολόγους τροφίμων, υπεύθυνους έρευνας και ανάπτυξης, διαιτολόγους)

Πρόγραμμα Δράσεων

  • 30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου 2025 | 14:00 – 18:00

Διήμερη Εκπαίδευση: Εισαγωγή στη μεθοδολογία “Nutritious by Design” και αξιοποίηση διατροφικών δεδομένων στην ανάπτυξη προϊόντων

  • 3 & 4 Οκτωβρίου 2025 | 10:00 – 16:00

Διαγωνισμός Καινοτομίας: Πρακτική εφαρμογή εργαλείων και μεθοδολογίας “Nutritious by Design” και σχεδιασμός νέων τροφίμων

  • 4 Οκτωβρίου 2025 | 14:00 – 16:00

Εκδήλωση Παρουσίασης & Απονομής Βραβείων: Παρουσίαση ιδεών και καινοτόμων προϊόντων από τις ομάδες συμμετεχόντων

Στόχος του Nutritious by Design

Το “Nutritious by Design” αποσκοπεί στον προσδιορισμό των κατάλληλων δεικτών που ορίζουν τι σημαίνει «υγιεινό» στα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς και στην ενσωμάτωσή τους στον σχεδιασμό νέων προϊόντων. Η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε εργαλεία και εκπαιδευτικές δράσεις που θα βοηθήσουν τη βιομηχανία τροφίμων να ενσωματώσει τη διατροφή ως βασικό πυλώνα στον σχεδιασμό προϊόντων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ευρύτερης ευρωπαϊκής προσέγγισης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει  ασύγχρονες εκπαιδεύσεις και διαγωνισμό καινοτομίας για επαγγελματίες από άλλες χώρες της Ε.Ε., δίνοντας τη δυνατότητα διάχυσης της μεθοδολογίας «Nutritious by Design” και  της εφαρμογής της σε  πρακτικές καινοτομίας εκτός Ελλάδας.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2025

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ

Μάθετε περισσότερα για το Nutritious by Design εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο αθηνών εκπα
Ποια προγράμματα του ΕΚΠΑ έχουν πάρει πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ
Ο πλήρης απολογισμός για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΜΟ.ΔΙ.Π....
Ποια προγράμματα του ΕΚΠΑ έχουν πάρει πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Εθνικός διάλογος μετά τις γιορτές για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με αιχμή το Εθνικό Απολυτήριο
Η υπουργός Παιδείας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στα πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα να συμμετάσχουν στον διάλογο.
Σοφία Ζαχαράκη: Εθνικός διάλογος μετά τις γιορτές για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με αιχμή το Εθνικό Απολυτήριο
bye
Κι όμως! Υπάρχει αρχαία ελληνική λέξη για το «αντίο» που αγνοούμε όλοι
Μια ξεχασμένη λέξη της αρχαιότητας που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες για να αποχαιρετιστούν, αλλά σήμερα έχει χαθεί από την καθομιλουμένη.
Κι όμως! Υπάρχει αρχαία ελληνική λέξη για το «αντίο» που αγνοούμε όλοι