Σπύρος Πολλάλης
Τι συμβαίνει στο Κολλέγιο Αθηνών: Οι καταγγελίες για απολύσεις και η απάντηση του Διευθυντή

Τη δική του απάντηση στις έντονες αντιδράσεις και τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ σχετικά με φερόμενες μαζικές απολύσεις έδωσε ο Διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών, κ. Σπύρος Πολλάλης, μιλώντας στο mononews.gr. Ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών έκανε λόγο για επικείμενη απομάκρυνση 35 εκπαιδευτικών και 4 διοικητικών υπαλλήλων, η διοίκηση του σχολείου διαψεύδει τον αριθμό και εξηγεί το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

«Ως ιδιωτικός οργανισμός έχουμε δικαίωμα στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού μας», σημείωσε ο κ. Πολλάλης, υπενθυμίζοντας ότι το Κολλέγιο λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός φορέας με βασικό προσανατολισμό την ποιοτική εκπαίδευση.

Ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά τα περί αποδυνάμωσης του σχολείου, δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη νέες προσλήψεις:

«Προσλαμβάνουμε περισσότερους δασκάλους και καθηγητές απ’ όσους είχαμε, γιατί μειώνουμε και τον αριθμό μαθητών στα τμήματα», τόνισε, συμπληρώνοντας: «Έχουμε 4.500 μαθητές και έχουμε υποχρέωση να τους παρέχουμε ό,τι καλύτερο».

Συγχώνευση σχολικών μονάδων χωρίς μείωση προσωπικού, διαβεβαιώνει η διοίκηση

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται και η σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Κολλεγίων Αθηνών και Ψυχικού – μια απόφαση που είχε γνωστοποιηθεί ήδη από την άνοιξη στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αν και κάποιοι συνέδεσαν την εξέλιξη αυτή με ενδεχόμενες απολύσεις, ο Διευθυντής του σχολείου το διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Πρόκειται για ένα νοικοκύρεμα που κάνουμε και δεν έχει καμία σχέση με μείωση του ανθρώπινου δυναμικού», διευκρίνισε ο κ. Πολλάλης.

«Άλλωστε αυτός ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί από τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά. Δεν συνδέεται με τις απολύσεις», προσέθεσε.

Στο νέο σχήμα, οι μαθητές που επιλέγουν το International Baccalaureate (ΙΒ) θα εντάσσονται διοικητικά στο Κολλέγιο Ψυχικού, ενώ όσοι προσανατολίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών.

Η επέκταση του ΙΒ στα δημόσια σχολεία και η δυναμική του στα ιδιωτικά

Η προώθηση του ΙΒ από το Υπουργείο Παιδείας σε πιλοτική μορφή σε δημόσια πρότυπα σχολεία από το 2026–2027, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων από το φθινόπωρο του 2025, καθιστά το διεθνές πρόγραμμα όλο και πιο ελκυστικό για μαθητές και γονείς.

Στα σενάρια που εξετάζει το Υπουργείο περιλαμβάνεται και ενδεχόμενη ποσόστωση για την εισαγωγή κατόχων ΙΒ στα ελληνικά πανεπιστήμια – ένα ζήτημα που, εφόσον προχωρήσει, αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για το πρόγραμμα και στον ιδιωτικό τομέα.

Το Κολλέγιο, με εμπειρία δεκαετιών στη διδασκαλία του ΙΒ, δηλώνει έτοιμο να ανταποκριθεί στη νέα αυτή πραγματικότητα, επιμένοντας ότι οι όποιες μεταβολές στη στελέχωση ή τη διοικητική του δομή έχουν έναν και μόνο στόχο: τη διασφάλιση της ποιότητας στην παρεχόμενη εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Δραστηριότητα Διάχυσης Επιμορφωτικού Προγράμματος Erasmus+ σε μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες εκπαιδευτικές πρακτικές, να εμπνευστούν από σύγχρονες μορφές τέχνης και να συμμετάσχουν ενεργά σε...
Δραστηριότητα Διάχυσης Επιμορφωτικού Προγράμματος Erasmus+ σε μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας
συνταξιούχος σε ΑΤΜ
Επίδομα συνταξιούχων 300€: Ποιοι «τυχεροί» θα δουν χρήματα χωρίς κριτήρια
Πώς θα πάρετε το επίδομα ακόμα και με σύνταξη 2.000€ – Η κίνηση για τα ζευγάρια που εξασφαλίζει 600 ευρώ/χρόνο
Επίδομα συνταξιούχων 300€: Ποιοι «τυχεροί» θα δουν χρήματα χωρίς κριτήρια