ΕΛΜΕΠΑ
Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Ελλάδα, αποτελείται από δύο μέρη: μία εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και τους Δελφούς, από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου και το Θερινό Σχολείο στην Κρήτη, από 4 έως 11 Ιουλίου.

Θερινό Σχολείο με τίτλο «Tourism, Culture and Heritage» διοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ηράκλειο, από 4 έως 11 Ιουλίου 2025.

Το θερινό σχολείο στο οποίο συμμετέχουν 22 φοιτήτριες και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Ningbo της Κίνας, υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας διεθνοποίησης των δύο πανεπιστημίων.

Η συνεργασία του ΕΛΜΕΠΑ με το πανεπιστήμιο και την πόλη Ningbo ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, και μέχρι σήμερα, εκπρόσωποι της ασιατικής πόλης έχουν επισκεφθεί πολλές φορές το Πανεπιστήμιο, ενώ το Θερινό Σχολείο «Tourism, Culture and Heritage» φέρνει για πρώτη φορά φοιτήτριες και φοιτητές από την Κίνα στο ΕΛΜΕΠΑ, με στόχο τη γνωριμία τους με τον Ελληνικό Πολιτισμό, την Κρητική Παράδοση, αλλά και την εκπαίδευσή τους σε θέματα ανάπτυξης βιωματικών τουριστικών εμπειριών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Ελλάδα, αποτελείται από δύο μέρη: μία εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και τους Δελφούς, από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου και το Θερινό Σχολείο στην Κρήτη, από 4 έως 11 Ιουλίου.

Στην Κρήτη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσημη υποδοχή των κινέζων φοιτητών από εκπροσώπους του Πρυτανικού Συμβουλίου την Παρασκευή 4 Ιουλίου, διάλεξη για τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης και οργανωμένη ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και την Κνωσσό.

Θα ακολουθήσει εβδομαδιαίο πρόγραμμα με θεματικές ομιλίες και παρουσιάσεις από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Διοίκησης και Τουρισμού γύρω από τις δημιουργικές βιομηχανίες και το δημιουργικό τουρισμό στην Κρήτη, παρουσίαση των χαρακτηριστικών της κρητικής διατροφής και της αξιοποίησης του γαστρονομικού τουρισμού στη διαμόρφωση εμπειριών, βιωματικά εργαστήρια σε θέματα προώθησης οινοτουριστικών και γαστρονομικών εμπειριών. Τέλος θα αναδειχθεί η σημασία των γυναικείων συνεταιρισμών στην τοπική ανάπτυξη και η συμβολή του branding προορισμού στη δημιουργία ανθεκτικών τουριστικών προορισμών.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teachers
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Πότε θα πληρωθούν το 15νθήμερο οι μόνιμοι και το μηνιάτικο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Κλειστά σχολεία
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;
H επιστροφή στην εκπαιδευτική καθημερινότητα δεν θα είναι ίδια για όλους, καθώς μια μερίδα μαθητών στην Αττική αλλά και στην επαρχία θα απολαύσει μια...
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;