Έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς με την προσαγωγή και τον ξυλοδαρμό νηπιαγωγού από την αστυνομία
Η εκπαιδευτικός χτυπήθηκε, κρατήθηκε για 40 λεπτά σε συμβατικό όχημα, και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Κυψέλης όπου κρατήθηκε με μόνο κατηγορητήριο την “απείθεια”, παρά το ότι είχε γνωστοποιηθεί η ιδιότητά της και η μητρότητα βρέφους 7 εβδομάδων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» καταγγέλλει την αυθαίρετη και βίαιη προσαγωγή της γραμματέως του συλλόγου και νηπιαγωγού Δήμητρας Τάσσου, η οποία αρπάχτηκε από αστυνομικούς με πολιτικά χωρίς καμία αιτιολόγηση, ενώ περίμενε σε στάση λεωφορείου.

Η εκπαιδευτικός χτυπήθηκε, κρατήθηκε για 40 λεπτά σε συμβατικό όχημα, και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Κυψέλης όπου κρατήθηκε με μόνο κατηγορητήριο την “απείθεια”, παρά το ότι είχε γνωστοποιηθεί η ιδιότητά της και η μητρότητα βρέφους 7 εβδομάδων.

Η άμεση κινητοποίηση του σωματείου και η συγκέντρωση αλληλέγγυων έξω από το τμήμα οδήγησαν στην απελευθέρωσή της, ενώ η ΔΟΕ προχώρησε σε ομόφωνη καταγγελία.

Ο σύλλογος απαιτεί την απόσυρση της μήνυσης και καλεί όλα τα σωματεία σε ψηφίσματα στήριξης, αποδίδοντας πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση για τις τρομοκρατικές μεθόδους της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε την αναίτια, αυθαίρετη και βίαιη αρπαγή της γραμματέως του συλλόγου, νηπιαγωγού Δήμητρας Τάσσου από αστυνομικούς με πολιτικά ενώ περίμενε στη στάση του λεωφορείου.

Οι αστυνομικοί με πολιτικά της έδειξαν βιαστικά μια ταυτότητα και της είπαν ξερά «ελάτε μαζί μας». Χωρίς να προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, την τράβηξαν βίαια σε συμβατικό αυτοκίνητο χωρίς αστυνομικά διακριτικά, της φόρεσαν χειροπέδες και την χτύπησαν προκαλώντας της εκδορές στα χέρια και την πλάτη. Επί 40 λεπτά την είχαν μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν συνεχώς στη γύρω περιοχή και την μετέφεραν τελικά στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης. Αργότερα, παρότι τους γνωστοποιήθηκε η ιδιότητά της και ότι είναι μητέρα βρέφους 7 εβδομάδων επέμειναν στην κράτησή της με μοναδική κατηγορία την απείθεια!

Καταγγέλλουμε τις βίαιες, θρασύδειλες, τραμπούκικες πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ που δεν διστάζει να απαγάγει μια γυναίκα, εκπαιδευτικό, με έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στη μέση του δρόμου, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Η ίδια αντέδρασε αποφασιστικά, ειδοποίησε κατευθείαν το σωματείο και τις συλλογικότητες στις οποίες συμμετέχει, καθώς και τον νομικό σύμβουλο του σωματείου, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί πλήθος αλληλέγγυου κόσμου έξω από το αστυνομικό τμήμα οδηγώντας στην απελευθέρωσή της, διαφορετικά δεν θα ξέραμε ποια είναι η τύχη της.

Μόλις έγινε γνωστή η αρπαγή και μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα με άμεσα αντανακλαστικά δεκάδες άνθρωποι συγκεντρωθήκαμε έξω από το αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση της συναδέλφισσάς μας χωρίς καμία κατηγορία! Ταυτόχρονα η 94η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες έβγαλε ομόφωνη καταγγελία. Τελικά μετά από πολύωρη ταλαιπωρία και ενώ αναγκάστηκε να θηλάσει τη μικρή της κόρη στον δρόμο αφέθηκε ελεύθερη, ενώ μηνύθηκε από τους άνδρες της ασφαλείας για απείθεια!

Απαιτούμε την απόσυρση της μήνυσης!

Καλούμε όλα τα σωματεία να βγάλουν ψηφίσματα στήριξης και καταγγελίας

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές μεθόδους της ΕΛ.ΑΣ. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση έχουν την άμεση πολιτική ευθύνη!

Κάτω η αστυνομική αυθαιρεσία!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολή Κινηματογράφου στη Δράμα
Η Σχολή Κινηματογράφου του ΕΑΠ στη Δράμα: Από την ίδρυση στην προσωρινή μεταφορά εργαστηρίων στην Πάτρα
Η Σημασία της Σχολής Κινηματογράφου για τη Δράμα
Η Σχολή Κινηματογράφου του ΕΑΠ στη Δράμα: Από την ίδρυση στην προσωρινή μεταφορά εργαστηρίων στην Πάτρα
ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου
Για τους καταναλωτές, η επιλογή τροφίμων με καθαρή σήμανση και χωρίς περιττά πρόσθετα παραμένει η πιο ασφαλής στρατηγική
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου